Adrian Ungur și Marius Copil sunt noii campioni de dublu de la BRD Năstase Țiriac Trophy 2015. Românii i-au învins duminică în finală, pe Nicholas Monroe și Artem Sitak.

Adrian Ungur și Marius Copil au cucerit trofeul în urma unei partide de tenis cu final dramatic. După ce au ratat trei mingi de meci, Copil a izbutit să fructifice pe propriul serviciu cea de-a patra minge.

Ajunși pe tabloul principal de dublu, grație unui wild card, Adrian Ungur și Marius Copil, i-au învins în finală pe Nicholas Monroe și Artem Sitak.

Românii au început finala cu un break, dar în cele din urmă au pierdut primul set cu 3-6. S-au impus în mod spectaculos cu 7-5 în setul doi după ce reușiseră să conducă cu 3-0.

În super-tie-break, Adrian Ungur și Marius Copil au condus cu 1-0, 2-0, 4-1, 4-2 și 4-3, scor la care Copil și-a pierdut ambele servicii.

Au reușit să facă dublu re-break pe serviciul lui Sitak și să revină în avantaj. Apoi Ungur a mărit scorul la 8-5. Copil a servit la 8-7, apoi a obținut pe propriul serviciu prima minge de meci. Însă returul celui de-al doilea serviciu a prins colțul terenului.

Sitak a urmat la serviciu și a egalat scorul la 9-9. Apoi Sitak a obținut minge de meci, dar Ungur a urmat la serviciu și a egalat la 10-10, însă Copil a trimis returul afară și a oferit pe tavă adversarilor mingea de meci. Românii au reușit să egaleze apoi la 11-11. Însă copil a returnat afară serviciul doi al americanului. După care, Marius Copil a urmat la serviciu, a servit bine și a egalat scorul la 12-12. Însă din păcate, Ungur a returnat afară mingea de pe al doilea serviciu al lui Copil. Tot copil a anulat și cea de-a treia minge de meci, printr-un retur pe culoarul de dublu. Ungur a anulat la 13-14 a cincea minge de meci, adversarilor, iar mai apoi a obținut cea de-a treia minge de meci.

Însă, tot Ungur a ratat minge a de meci pe serviciul americanului printr-un retur lung, afară. La 15-15, românii au obținut a patra minge de meci. Marius Copil a urmat la serviciu și românii au reușit să câștige finala.

Astfel că după o oră și 42 de minute de joc spectaculos, Adrian Ungur și Marius Copil au cucerit trofeul la dublu, cu scorul de 3-6, 7-5, 17-15.

Astfel că trofeul rămâne în România, fiind pentru a patra oară consecutiv când un român câștigă finala de dublu masculin, după ce Horia Tecău s-a impus în 2012, 2013 și 2014, alături de Robert Lindstedt, Max Mirny și Jean Julien Rojer.

Marius Copil și Adrian Ungur vor primi un cec în valoare de 24.280 de euro și câte 250 de puncte ATP pentru câștigarea trofeului.

finalisti dublu masculin brd 2015