Adrian Ungur a reușit sâmbătă, să se califice lejer, în finala de la Sibiu Open, după ce l-a învins în două seturi, scor 6-1, 6-1, pe Alexandru Petru Luncanu.

Adrian Ungur l-a învins sâmbătă, în semifinale pe Petru Alexandru Luncanu, în două seturi, scor 6-1, 6-1.

Luncanu, venit din calificări, revelația turnueului de la Sibiu, nu a avut nicio șansă în fața lui Adrian Ungur, jucător aflat pe locul 226 mondial.

În primul set, Luncanu a câștigat un game prin re-break-ul făcut la scorul de 4-0. În setul doi, Luncau a câștigat prima și singura dată pe propriul serviciu, în debutul partidei.

Accederea în semifinale la Sibiu Open este cea mai bună performanță din carieră pentru Alexandru Petru Luncanu pentru care va fi recompensat cu 33 de puncte ATP și un cec în valoare de 2130 de euro.

Luncanu va juca azi alături de Victor Crivoi, în finala de dublu de la Sibiu Open, contra sârbilor Bozoljac și Dusan Lajovic.

Adrian Ungur va juca în finală cu învingătorul din semifinala disputată de Pere Riba și Miljan Zekic.

Pentru calificarea în finala de la Sibiu Open, Adrian Ungur și-a asigurat 55 de puncte ATP și un cec în valoare de 3600 de euro.

Dacă va câștiga finala, Ungur primește 90 de puncte ATP și un cec în valoare de 6150 de euro.

Cele 55 de puncte ATP îl ajută pe Ungur să urce 39 de locuri în clasamentul ATP. Iar dacă va câștiga turneul, românul are șanse să urce până pe locul 169 mondial.