România are reprezentant la Roland Garros, în proba de simplu masculin. Adrian Ungur a reușit joi o victorie de senzație la Rolang Garros, în turul trei al calificărilor. Românul a reușit să se impună în trei seturi în fața americanului Frances Tiafoe, cu 4-6, 6-2, 6-4.

Astfel că pentru a doua oară în carieră, Adrian Ungur, în vârstă de 31 de ani, ajunge pe tabloul principal la Openul Franței.

În 2012, Ungur a ajuns până în turul doi la Roland Garros, unde a fost învins de Roger Federer.

Calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros îi asigură lui Adrian Ungur un cec de 30.000 de euro și 35 de puncte ATP.

Din păcate, Marius Copil s-a înecat precum țiganul la mal. A fost la trei game-uri distanță de a se califica în premieră în carieră pe tabloul principal de la Roland Garros.

După ce a cedat primul set cu 4-6, Copil s-a impus în setul secund cu 6-3, iar în decisiv a condus cu 3-1, scor la care a avut și serviciul.

Din păcate, românul nu a știut să gestioneze avantajul scorului și ibericul Roberto Carballes Baena a întors în mod miraculos scorul și s-a impus cu 6-4.

Marius Copil pleacă acasă cu 17,000 de euro și 16 puncte ATP și cu regretul că a scăpat printre degete pentru al doilea an consecutiv, accederea pe tabloul principal de la Roland Garros.