Adrian Ungur a reușit o victorie uluitoare, vineri, în Cupa Davis, în fața slovenului Grega Zemlja. Românul și-a adjudecat victoria în trei ore și 15 minute de joc după ce a revenit de la 0-2 la seturi și după ce i-a anulat adversarului o minge de meci.

Partidă memorabilă vineri în Sala Victoria din Arad. Adrian Ungur a făcut un meci uluitor. Românul s-a impus în cinci seturi, scor 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4, în fața slovenului Grega Zemlja.

Primul set a fost echilibrat până la 3-3, când Zemlja (29 ani, 181 ATP) a reușit un break (4-3), apoi a salvat o minge de break (5-3), câștigând primul act cu 6-4.

În setul al doilea, Ungur a început din nou cu dreptul, a condus cu 1-0 și a ratat două mingi de break, iar la 2-2 și-a pierdut serviciul (2-3), Zemlja desprinzându-se la 4-2, pentru a încheia setul cu 6-4. Ungur a fost nevoit să își schimbe pantofii sport, după ce unul s-a rupt, la scorul de 2-1.

În al treilea set, Ungur a reușit să facă break la 3-2, reușind să se impună cu 6-3.

Setul al patrulea a fost cel mai echilibrat, în care cinci din primele șase ghemuri au fost adjudecate la zero. Cei doi au mers cap la cap până în tiebreak, cu mențiunea foarte importantă că Ungur a salvat o minge de meci la 5-4 pentru Zemlja. În tiebreak, slovenul a reușit primul punct, dar Ungur a recuperat, iar la 2-2 a reușit patru puncte consecutive, câștigând cu 7-3 și egalând situația la seturi, 2-2.

În decisiv, românul a avut aripi, slovenul a părut resemnat și astfel scorul a ajuns repede la 3-0 și 4-1. Relaxarea prematură a lui Ungur a făcut ca Zemlja să revină și să egaleze, 4-4. Ungur și-a adunat toate forțele, s-a concentrat și și-a concretizat serviciul, iar apoi a forțat pe mâna adversarului, reușind să obțină victoria cu în setul cinci 6-4.

În primul meci de simplu de vineri, tenismanul arădean Marius Copil (25 ani, 202 ATP) l-a învins pe Blaz Rola (25 ani, 160 ATP) cu 7-5, 6-3, 7-6 (5).

Sâmbătă, de la ora 15,00, este programat meciul de dublu, perechea Florin Mergea/Horia Tecău urmând să primească replica slovenilor Aljaz Radinski/Tomislav Ternar, însă nu este exclus ca în locul acestora să joace mai valoroșii Rola și Zemlja.

Duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur — Rola și Copil — Zemlja. Echipa învingătoare va juca pe teren propriu cu Spania, în perioada 15-17 iulie, în al doilea tur al competiției.

România conduce Slovenia cu scorul de 2-0 la finalul primei zile a confruntării din primul tur al Cupei Davis, Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa.