Adrian Streinu Cercel a fost demis joi, din funcţie de Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, după ce doctorul lansase un plan de vacanţă care presupunea carantina persoanelor vârsnice pentru a fi ferite de infecţia cu coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat azi că l-a demis pe pe Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății.

Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri… Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie. Domnul Streinu-Cercel nu a obiectat față de această decizie„, a declarat Nelu Tătaru.

În locul lui Steinu Cercel a fost numită Adriana Pistol de la Istitutul Naţional de Sănătate Publică.

Şi Ministrul Sănătăţii ar trebuie să se demită singur, întrucât el a anunţat public, carantinarea pensionarilor.

Pe 16 aprilie 2020, Nelu Tătaru a anunțat, joi, că autoritățile se gândesc la carantinarea persoanelor vârstnice dacă nu se respectă regulile și dacă starea de urgență „persistă mai mult decât ne așteptam”, într-un interviu pentru Realitatea PLUS.

„Ne-am gandit efectiv si la niste metode sa ii ducem intr-un hotel, sa-i ducem într-o camera cu tot confortul in care sa vina cineva si sa aiba grijă de ei. Dar rămâne în funcție de evoluție”, a precizat Nelu Tătaru.

Întrebat cum vor reuși autoritățile să le asigure o cazare în condițiile în care există un număr mic de spații, Nelu Tătaru a spus că „sunt intr- adevar putine spatii, dar cand este stare de urgenta si cazurile continua si ei trebuie protejati si nu-si mai gasesc linistea in niciun caz la ei, atunci spatiile le vom gasi, in hoteluri , rechizitionate sau nu, contra cost sau nu”.