Adrian Căruceriu a devenit duminică, în premieră campion RTP. La trei ani de la debutul în circuitul Romanian Tenis Premium, jucătorul din Braşov intră în galeira campionilor RTP, după ce duminică a câştigat turneul RTP 1000 SILVER CUP 2020, învingându-l în finală pe Florin Boboc din Piteşti.

Adrian Căruceriu, favorit numărul patru al turneului RTP 1000 SILVER CUP 2020, a devenit duminică cel de-al 10-lea campion RTP din anul 2020. Braşoveanul a avut Bye în primul tur, iar primul meci pe tabloul principal l-a jucat contra lui Vlad Vîlcu. După mai bine de o oră de joc, Căruceriu s-a impus în două seturi, scor 4-0, 4-3. În sferturi de finală l-a învins pe favoritul numărul 7 al turneului, Alexandru Popescu, scor 4-1, 4-1 iar în semifinale a trecut de principalul favorit al turneului RTP 1000, Mădălin Mocanu, scor 4-1, 4-2. Deşi a început cu stângul finala, pierzănd primul set în faţa lui Florin Boboc, scor 4-6, Adrian Căruceriu a avut un start mai bun de set doi, reuşind să conducă cu 3-0, 4-1 şi 5-2, scor la care a ratat două mingi de set pe serviciul adversarului. A urmat la serviciu şi după patru duble greşeli în game şi alte două şanse de a închide setul, de astă dată pe propriul serviciu, Boboc a făcut re-break şi scorul a început să se strângă iar. Florin Boboc a urmat la serviciu şi la cea de-a cincea minge de set pentru Căruceriu, a făcut dublă grşeală şi soarta finalei s-a decis în super tie break unde Adrian Căruceriu s-a impus cu 10-2. A fost o finală extrem de lungă, cu o durată de peste două or,e plină de suspans, dramatism, demnă de nivel RTP 1000. Graţie acestei performanţe, Adrian Căruceriu a fost recompensat cu un premiu în valoare de 250 lei, 50 lei Voucher de reducere de la RTP, Cutia cu şosete de la Laboratorul de şosete cât şi un set deodorant de maşină de la Aveir, primit chiar de la sponsorul RTP, Ştefan Irima prezent la festivitatea de premiere. În plus, pe lângă trofeul turneului RTP 1000 SILVER CUP 2020, Adrian Căruceriu a primit şi 1000 de puncte RTP care-l urcă în premieră pe locul doi RTP, la o diferenţă de doar 200 de puncte de noul lider RTP, Mădălin Mocanu.  Adrian Căruceriu devine cel de-al 10-lea campion RTP care obţine biletele pentru Turneul Campionilor RTP din 1 noiembrie 2020.

Adrian Căruceriu devine astfel cel de-al patrulea campion RTP care de azi va juca tenis încălţat în celebrele şosete produse de Laboratorul de şosete.

Imediat după festivitatea de premiere a RTP 1000, Adrian Căruceriu a pornit la drum către casă, la Braşov şi bucuros de premiul oferit de Aveir, şi-a montat în bordul maşinii odorizantul Forest pentru ca drumul către casă să fie cât mai plăcut, inspirat din natura ce te duce cu gândul la pajiștile montane pline de flori.

Florin Boboc a jucat a treia finală RTP, consecutivă, la cel de-al treilea turneu la care a participat. După finala RTP 500 pierdută în faţa lui Andrei Munteanu şi apoi turneul RTP 1000 din 5 iulie, câştigat în faţa lui Andrei Munteanu, a urmat a doua finală RTP 1000 pentru jucătorul din Piteşti. În primul tur s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-4 în faţa lui Vlad Smighelschi, apoi în optimi a trecut în două seturi de Iulian Ciucă, cap de serie numărul cinci, scor 4-0, 4-0, iar în sferturi l-a învins pe rivalul său din 2020, Andrei Munteanu, scor 4-1, 4-3. În semifinale, Boboc l-a eliminat pe favoritul numărul trei, Doru Băloi, scor 4-1, 4-0. În finală a început în forţă, dar la finalul primul set extrem de strâns şi lung, meciul jucat în plus în primul tur şi-a spus cuvântul şi oboseala şi-a făcut apariţia care a influenţat jocul din setul doi şi apoi setul decisiv. Florin Boboc a cedat apoi în setul trei cu 2-10 şi pleacă acasă cu 700 puncte RTP, trofeul finalistului RTP 1000 SILVER CUP 2020, un premium în bani în valoare de 300 lei, un voucher de reducere de 20 lei de la RTP plus premiul de la noul sponsor al RTP, compania Aveir, un set deodorant maşină, bio, produs 100% în România.

22 de jucători au luat parte la turneul RTP 1000 SLIVER CUP 2020, cel de-al 10-lea turneu organizat în 2020 în proba de simplu masculin.

Florin Cristea, Luchian Cincu, Mario Stănciulescu, Andrei Munteanu, Bogdan Iorga, Alexandru Popescu şi Valentin Mitrică au fost arbitrii turneului RTP 1000, iar Sebastian Popescu a fost Supervisor RTP.