Restricţiile impuse în prezent prin intermediul ordonanţelor militare vor înceta în data de 15 mai 2020 şi nu vor mai putea fi prelungite prin intermediul Stării de Alertă.

Guvernul Orban primeşte o veste foarte proastă. Fostul judecător militar, Constantin Udrea a declarat în această dimineaţă la Jurnalul TVR 1, că restricţiile din prezent nu pot fi prelungite în lipsa stării de urgenţă. Limitarea drepturilor fundamentale ale omului nu poate fi aplicată pe perioada stării de alertă.

În consecinţă, niciun fel de măsură restrictivă privind deplasarea, libera circulaţie, dreptul la grevă, dreptul de a merge la muncă, nu mai poate fi îngrădită printr-o decizie a Guvernului.

Poliţiştii nu mai pot aplica amenzi, românii se pot deplaa fără restricţii, pot merge în parcuri, la muncă, la biserică, iar Mall-urile, restaurantele, cafenelele, se vor redeschide.

Limitarea drepturilor fundamentale poate fi aplicată doar prin lege organică adoptată de Parlamentul României, însă doar pentru o perioadă limitată de timp.

Drept urmare, dacă Parlamentul nu adoptă o lege până în 14 mai, care să fie promulgată de Preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial, toate restricţiile din prezent, dispar începând cu 15 mai 2020.

Guvernul nu poate adopta niciun fel de Ordonanţă de Urgenţă care presupune limitarea drepturilor fundamentale. O astfel de ordonanţă este ilegală şi neconstituţională.

Dacă vrei ca românii să fie respectaţi şi să nu îşi mai bată nimeni joc de ei, înscrie-te în Noua Românie, singurul partid care nu primeşte traseişti politici.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.