Creşterea noilor cazuri de coronavirus din ultimele zile, anulează toate măsurile de relaxare care trebuiau să intre în vigoare de la 15 iulie 2020.

Medicul Raed Arafat, șef al DSU și secretar de stat în MAI a spus că nu vor mai exista măsuri de relaxare suplimentare în următoarea perioadă.

Şeful DSU a spus că în ultimele 14 zile numărul de cazuri de coronavirus a crescut cu peste 30%, ceea ce ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru toată lumea.

Haideţi să vedem ce urmează în următoarele zile. Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greşesc, cu vreo 30 şi ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care ştiu că nu le vrea nimeni, este ca populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile care au fost recomandate şi să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe reţelele de socializare”, a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Şeful DSU a anunţat şi că OMS a realizat o listă cu cele mai periculoase activităţi.

”În roşu, avem teatrele – în spaţiu închis, lăcaşele de cult, transportul public în comun, transportul cu avioanele, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Toate sunt considerate cele mai periculoase. La nivel portocaliu avem sălile de fitness, frizeria, stomatologia, lucrul în birou – dacă este cu mai multe persoane, restaurantele  în spaţiu închis. Nu ai cum să vezi 555 de cazuri şi să vii să spui  că o să relaxăm în plus. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri. Mai ales aceste activităţi considerate riscante”, a anunţat Arafat.