Uite relaxarea, uite nu e relaxarea din 15 mai. Iohannis şi Orban amăgesc poporul cu „planul de relaxare” care devine tot mai mult un plan de noi restricţii. 

Deşi pe 21 mai 2020, Iohannis a anunţat că din 15 mai nu mai prelungeşte starea de urgenţă şi că vor începe măsurile de relaxare, în scurt timp Preşedintele a început să dea înapoi şi să spună că nu mai e aşa sigur cu relaxarea şi nici în privinţa ne-prelungirii stării de urgenţă.

Eu am menționat că după 15 mai anumite restricții vor fi reduse, dar trebuie să fim foarte, foarte atenți. Nu am atins maximul în România și o relaxare prematură ar fi fundamental greșită și poate să distrugă toate rezultatele bune pe care le-am obținut până acum. Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viața noastră normală pe care am avut-o înainte de epidemie. Deci 15 mai, dragii mei, nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. Vor rămâne foarte multe restricții în vigoare, nu vom putea să ne întâlnim decât maximum câte trei, nu vom putea, o vreme destul de bună, să ieșim, de exemplu, la restaurant sau la mall. Nu vom putea, imediat după 15 mai, nici măcar să plecăm din localitate„, a spus Iohannis pe 28 aprilie 202, la o săptămână distanţă de când anunţa cu surle şi trâmbiţe, relaxarea din 15 mai.

Orban: „Se ia în calcul inclusiv prelungirea stării de urgenţă”

Premierul spune că autorităţile au în evaluare toate posibilităţile după data de 15 mai, de la prelungirea stării de urgenţă, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major, dar şi varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială.

„Sunt analizate toate posibilitățile: de la prelungirea stării de urgență, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major și varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială. Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem de data de 15 și decizia va depinde de evoluția epidemiei”, a spus Ludovic Orban.

După aceste declaraţi, vine întrebarea firească, ce se relaxează din 15 mai?

Spectacole nu se vor ţine în 2020, restaurantele nu se deschid din 15 mai, competiţiile sportive se pot relua dar fără spectatori. Hotelurile deşi nu sunt închise nici acum, vor fi „redeschise”. Parcurile, posibil să fie redeschise.

Deci, în concluzie, nici ei nu ştiu ce vor face din 15 mai şi doar amăgesc românii cu măsuri de relaxare şi îi ameţesc de cap cu declaraţiile pe care le tot schimbă de la o zi la alta. Însă nu se ştie câtâ răbdare vor mai avea românii.

Dacă vrei ca românii să fie respectaţi şi să nu îşi mai bată nimeni joc de ei, înscrie-te în Noua Românie, singurul partid care nu primeşte traseişti politici.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.