România a încasat vineri seară o înfrângere usturătoare, la un scor de neprezentare. Tricolorii au fost îngenuncheați pe Național Arena de către Polonia într-un meci din Grupa E a preliminariilor Mondialului din Rusia.

Românii au fost inexistenți pe terenul de joc. Polonezii au fost peste tot și au făcut legea pe Național Arena din București în prezența a 48.531 de spectatori.

Polonezii au deschis rapid scorul, în minutul 11 al partidei prin Kamil Grosicki. 11 minute mai târziu, au izbucnit incidente între suporteri, polonezii și românii aruncând torțe unii înspre alții, fapt care a determinat intervenția jandarmilor.

În minutul 42, un grup de suporteri români de la peluză au afișat un banner ”Rapid nu moare”, au aprins torțe și apoi le-au aruncat pe teren, spre portarul polonez Fabianski. Drept urmare, meciul a fost întrerupt de arbitru circa 30 de secunde pentru îndepărtarea obiectelor pirotehnice.

Fanii români au aruncat cu o petardă în teren care a căut la un metru distanță de Robert Lewandowski.

În minutul 82, Robert Lewandowski a marcat pentru 2-0 iar în minutul 90, căpitanul polonezilor a marcat pentru 3-0 în urma unei lovituri de pedeapsă dictată de arbitru pentru că Dragoș Grigore  l-a faultat în careu pe Lewandowski.

După patru meciuri jucate în Grupa E preliminară a Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, România are doar cinci puncte.

Calendar România 2017:

26 martie 2017: România- Danemarca,

10 iunie 2017: Polonia-România

1 septembrie 2017: România- Armenia

4 septembrie 2017: Muntenegru- România

5 octombrie 2017: România-Kazahstan

8 octombrie 2017: Danemarca- România.