Adevărat sau fals: 5 mituri despre hainele pentru perioada maternității

Hainele pentru perioada maternității sunt haine special create pentru femeile însărcinate. Acestea sunt realizate pentru a satisface cât mai multe dintre nevoile femeii pe durata lunilor în care va purta în pântecele sale viitorul ei prunc.

Hainele pentru viitoare mămici nu numai că oferă un nivel mai ridicat de confort, însă totodată se îngrijesc și de sănătatea celor care le poartă, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care este recomandată utilizarea lor pe durata sarcinii.

Majoritatea mamelor sunt foarte mulțumite și satisfăcute de hainele pentru perioada maternității. Însă, dacă din diferite motive nu ești complet convinsă de beneficiile și frumusețea acestora, mai jos ți-am prezentat de ce hainele pentru gravidă sunt un must have pe durata sarcinii tale.

Hainele pentru perioada maternității sunt greu de găsit

Această afirmație este falsă. Există o sumedenie de producători importanți din industria fashion care au secțiuni speciale pentru hainele de viitoare mame. În plus, pentru a simplifica procesul de căutăre și a te scuti de un drum în plus, te poți orienta către un magazin online specializat în comercializarea hainelor pentru mame.

Hainele pentru perioada maternității sunt inconfortabile

Din nou fals. Cu siguranță că, imediat ce vei proba o pereche de pantaloni de maternitate sau te vei îmbrăca cu un tricou pentru viitoare mame, îți vei schimba această părere. Să nu mai spunem despre rochiile pentru perioada sarcinii. În plus, deși hainele pentru maternitate sunt produse din materiale confortabile care să ușureze cât mai mult provocarea celor nouă luni, acestea nu contenesc să scoată în evidență frumusețea celei care le îmbracă.

Hainele pentru perioada maternității sunt scumpe

Ca și în cazul hainelor obișnuite, există produse mai scumpe și altele mai puțin scumpe. Nu este nimic care să sugereze că nu se respectă această regulă și în cazul hainelor pentru viitoare mămici. Pe scurt, hainele pentru perioada maternității nu sunt scumpe. Cu siguranță nu mai scumpe decât hainele obișnuite.

Nu ai nevoie de haine pentru viitoare mame pe durata sarcinii

Fals! Aceasta dacă nu cumva vrei să fii nevoită să porți pantalonii și tricourile bărbatului tău pe toată durata sarcinii. Cu siguranță că vei putea, mai mult sau mai puțin , să-ți utilizezi o parte dintre hainele tale obișnuite în prima parte a sarcinii, însă dacă vei continua astfel și în a doua jumătate, cu siguranță le vei lărgi și acestea nu vor mai putea fi utilizate ulterior nașterii.

În cazul pantalonilor, nu mai este vorba doar de confort și dimensiuni, ci lucrurile devin mai serioase, având în vedere că o pereche mult prea strâmtă de pantaloni poate pune în pericol sarcina ta, dar și sănătatea pruncului tău. De aceea, este important să te bucuri de o pereche de pantaloni pentru femei gravide pe durata sarcinii tale.

Hainele pentru perioada maternității sunt o risipă de bani

Din nou o afirmație falsă. Într-adevăr că hainele pentru viitoare mame sunt făcute pentru a fi utilizate pentru probabil mai puțin de nouă luni, însă foarte multe dintre ele pot fi purtate și după perioada sarcinii. Dacă nu ai o sumedenie de bani pentru a investi în vestimentație pentru durata sarcinii, te poți orienta spre câteva hăinuțe pe care le vei putea utiliza și ulterior acestei perioade. Cu siguranță că hainele pentru maternitate nu sunt o risipă de bani.

(Sursa foto: Pexels.com)