Doi jurnalişti celebri lansează acuzaţii grave la adresa SPP şi SMURD, după ce duminică, Marcel Ciolacu a leşinat în timpul conferinţei de presă iar liderul PSD a ajuns la spital cu maşina şi nu cu salvarea.

Victor Ciutacu a reacţionat dur după acest incident, spunând că aceasta este o nouă mostră a faptului serviciul 112 funcționează prost, iar oamenii așteaptă foarte mult până să primească ajutorul.

”Și pe jos dacă o lua salvarea de la Elias până la PSD și Ciolacu trebuia să fie deja internat. Vă dați seama că pică șeful Opoziției din picioare în direct și lumea stă pe cur la Ambulanță/SMURD, iar el pleacă pe picioare? Vă mai mirați că sunați pe persoană fizică la 112 și vă uită Sfântu’ pe linie? UPDATE: Vrăjeala aia cu „a refuzat ambulanța” s-o vândă ei cui cumpără”, a scris Victor Ciutacu pe facebook.

Agenţii SPP au fost cei care ar fi sunat la 112 din sediul PSD ca să solicite intervenţia mecicilor. Jurnalista Sorina Matei acuză SPP de incompetenţă şi de faptul că nu au în dispozitiv ambulanţă, aşa cum cere legea în cazul protecţiei demnitarilor.

Când SPP sună în România la 112 ca să vină ambulanța/ care nu vine, normal, doar pentru că SPP își încalcă propriile regulamente militare că n-are ambulanță în dispozitiv, și demnitarul se duce pe picioarele lui la urgențe. Bine că îl țineți pe Pahontu, doctorul în securitate națională, de 15 ani în funcție degeaba, doar ca să pupe șefi de stat în fund și să emită carduri Flor. Coloanele oficiale ale demnitarilor cuprind și ambulanță și au diferite niveluri de protecție pentru demnitar, nu numai 1 sppist și mașină. Că de aia sunt servicii “de protecție”/ persoane, nu numai de pază/ clădiri. Aka Protejează persoanele. Iau bani pentru asta, salarii și bugete publice. Secret service în America nu sună pentru POTUS sau Nancy Pelosi la 911. Dacă ţi se face rău, indiferent de calitatea şi numele persoanei, trebuie să te pui pe picioare, să te urci într-o maşină, şi să te duci tu la urgenţe. Asta înseamnă în România servicii de urgenţă. Nu contează că suni, că aştepţi sau că Ambulanţa sau Spitalul sunt chiar lângă tine. La Românica, la seriviciile de stat ca şi cele private, pacientul se duce după urgenţă, nu urgenţa după pacient„, a scris Sorina Matei pe pagina sa de facebook.

Potrivit protocolului SPP, în cazul demnitarilor intervin echipaje SMURD. Însă în cazul lui Marcel Ciolacu nu a ajuns nici Smurd-ul nici Ambulanţa.