Scandalul continuă şi la două sotămâni de la încheierea finalei Survivor România. Iancu Sterp era favorit la câștigarea concursului organizat de Kanal D cât și a celor 250.000 de lei. Însă, noi acuzaţii sunt lansate de astă dată de fratele lui Iancu Sterp. Turcii nu l-au vrut. A fost sabotat.

Pe 30 mai, chiar când a fost difuzată ultima ediție a show-ului, Iancu a postat pe contul său de youtube în care a simțit nevoia să dea explicații cu privire la acuzațiile care i s-au adus pe Instgram de fanii emisiunii. Fratele lui Culiță Sterp s-a arătat deranjat de faptul că oamenii au spus că el nu merită să câștige pentru că ar avea bani.

El le-a răspuns că lucrurile nu stau deloc așa, că într-adevăr deține o stână mare de oi, împreună cu familia lui, dar că muncește enorm, iar câștigurile nu sunt așa cum își imaginează toată lumea.

Un alt motiv pentru care admiratorii Survivor România au spus că el nu merită premiul este că a venit de la jumătatea competiției. Aici Iancu Sterp a pus la zid practic Kanal D. Aceasta a spus că producătorii nu l-au sunat și că nu este vina lui că nu l-au acceptat în competiție de la început.

Iancu Sterp s-a înscris din timp, dar turcii nu l-au vrut la Survivor România. Lucru incredibil în condițiile în care Iancu Sterp a fost unul dintre principalele puncte de atracție ale competiției.

Toate aceste acuzații, la care nu s-a putut apăra, dublate de o promovarea  Elenei Ionescu, care a fost prezentată mult din postura de victimă au dus la rezultatul pe care Iancu îl regretă mult astăzi.

Cei de la Kanal D au favorizat-o pe Elena Ionescu și că, de fapt ei ar fi decis să aleagă între Iancu și Elena, dar au optat pentru aceasta din urmă pentru că povestea ei ducea mai mult spre un caz social, ceea ce a fost pe gustul publicului. Iar Iancu era mai înstărit financiar şi nu avea „nevoie” de bani. Aşadar, rezultatul finalei Survivor România a fost „influenţat” de Kanal D.