Acuzaţii grave la adresa Facebook. Reţeaua de socializare cenzurează un partid politic din România

Celebra reţea de socializare Facebook, cu milioane de utilizatori şi în România, se implică în bătălia politică din ţara noastră. Facebook a şters toate postările care făceau referire la europarlamentare şi la site-ul oficial al Partidului Noua Românie.

Pentru prima dată în istorie, Facebook cenzurează un partid politic din România. Preşedintele PNR, Sebastian Popescu a declarat pentru recentNEWS.ro că Facebook a şters toate postările care făceau referire la participarea PNR la europarlamentare cât şi postări care conţineau site-ul oficial al PNR.

Sebastian Popescu consideră că decizia Facebook încalcă dreptul la liberă exprimare în România şi cadaloghează acest gest drept o cenzură la adresa unui partid politic care nu face altceva decât să solicite românilor implicare.

„După un blocaj naţional de patru ani pe toate televiziunile din ţară, acum Facebook vine şi ne blocează, ştergând toate postările cu PNR de pe contul meu personal de facebook, de pe pagina de politician, de pe pagina oficială de facebook a PNR, cât şi de pe grupul intern al PNR, grup închis, destinat doar membrilor PNR. Facebook a şters inclusiv fotografia de cover de la profilul meu şi de pe pagina oficială a PNR. Este de-a dreptul strigător la cer ceea ce poate face facebook. Am fost notificat că toate postările care fac referire la PNR încalcă standardele facebook. Oare mă întreb dacă şi postările cu Iohannis, Cioloş, PLUS, PNL, PSD, USR, PMP, postate pe toată reţeaua facebook, încalcă standardele şi au fost şterse. Cu siguranţă nu. Mă întreb oare pe cine am deranjat atât de tare încât au decis să cenzureze în masă PNR pe facebook. Nici măcar nu mai pot trimite în privat, prin messenger, altor utilozatori, link-ul site-ului PNR unde se pot înscrie în partid. Blocaj total al PNR pe facebook. Nu am crezut că facebook se poate implica în bătălia politică din România. Oare aşa de tare se tem unii de PNR încât recurg la astfel de metode securiste?!”, a delcarat Sebastian Popescu pentru recentNEWS.ro.

PNR este singurul partid care nu primeşte membri din alte partide şi nici traseişti politici.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.