Vineri seară, de la ora 21.00, la TVR 2 şi TVR HD, echipa emisiunii Arte, carte şi capricii a pregătit o ediţie surprinzătoare cu declaraţii, interviuri şi informaţii culturale legate de cele mai diverse “nume cu renume”: de la actorul Ion Dichiseanu la mai tânărul său coleg Toma Cuzin (interpretul personajului Firicel), de la profesorul şi eseistul George Banu la designerul Lisa Panait, de la fotograful Vlad Eftenie la cel pe care Nina Casian îl considera “cel mai mare dansator pe care l-a avut România: Trixy Checais”.

Invitatul Lianei Stanciu în această ediţie este actorul Toma Cuzin care va dezvălui detalii inedite despre parcursul lui din momentul plecarii de acasă, la 11 ani, până la vedeta de astăzi. Va vorbi despre multele meserii pe care le-a avut până la cea de actor, despre roluri, despre premiile obţinute dar şi despre timpul liber şi “rolul” de tată din viaţa reală… Tot în această ediţie vom afla cum şi-a sărbătorit actorul Ion Dichiseanu ziua de naştere, precum şi împlinirea a 55 de ani de carieră.

În afară de melomani, Festivalul Enescu a reprezentat un subiect de maxim interes şi pentru fotografi. Se spune că o imagine bună face cât o mie de cuvinte – iar acest lucru a fost şi crezul fotografului oicial Vlad Eftenie care a imortalizat imagini din Festivalul din acest an şi care acum ne va împărtăşi cele mai frumoase amintiri pe care le are de la eveniment.

Creaţia unui mare artist poate fi caracterizată având un maestru bun, sau studiind la şcoli cu renume. Unii colaborează cu instituţii celebre, alţii au o viaţă desprinsă, parcă, dintr-un roman. Coregraful Trixy Checais le-a avut pe toate – fiind, astfel, una dintre figurile marcante ale dansului românesc, în secolul XX. Parcursul său coregrafic unic a fost marcat în cadrul unui proiect iniţiat de Centrul Naţional al Dansului – despre care puteţi afla detalii într-un reportaj special.

Alte informaţii legate de lucrurile care ne fac să râdem cu poftă, despre povestea universului secret al lui George Banu, dar şi despre cum arată cea mai recentă colecţie a designerului Liza Panait – aflaţi urmărind ediţia din această vineri de Arte, carte şi capricii – de la ora 21.00, la TVR 2, TVR HD, dar şi online, pe portalul video TVR+.