O basculanta are ca principal scop transportul de marfuri sau de materiale grele si voluminoase, precum piatra, nisip sau moloz, fiind in general un vehicul utilizat in domeniul constructiilor sau amenajarilor, insa nu exclude si alte domenii, in functie de necesitati.

Pentru cei care isi propun achizitionarea unei basculante dar nu sunt inca perfect convinsi care este solutia ideala, iata mai jos cateva idei.

Daca bugetul va permite si natura muncii o solicita, puteti sa va ganditi la achizitionarea unei basculante noi. In acest caz, contactati dealerii cei mai apropiati si faceti o comparatie intre ofertele de pret, astfel incat sa o gasiti pe cea mai buna pentru vehiculul dorit. Oferte foarte bune de pret veti gasi la EVW Trucks, divizia de camioane a celor de la EVW Holding.

Daca optati pentru o basculanta rulata, este esential sa urmati cateva etape foarte importante: Informati-va inainte pe piata de vehicule second hand pentru a vedea preturile care se practica si pentru a sti daca va permiteti sau nu vehiculul dorit.

  • Contactati un dealer mare din zona in care locuiti si interesati-va cu privire la ofertele de basculante pe care le are pentru voi.
  • Daca nu va convine nimic din ceea ce gasiti, puteti incerca si varianta cu anunturi pe internet sau in ziare.
  • Daca gasiti o basculanta care pare a raspunde tuturor criteriilor, asigurati-va ca va fi verificata de specialistul pe care il aveti si ca acesta isi da ok-ul cu privire la starea masinii.

O alta varianta, in afara de cumpararea unei basculante noi sau de cumpararea uneia rulate, este leasingul. Aceasta solutie va permite sa platiti un avans rezonabil si apoi sa beneficiati luna de luna de serviciile unui vehicul nou nout, modern si extrem de eficient, care sa nu ofere surprize legate de buna sa functionare si pentru care veti plati lunar o suma care oricum va fi amortizata.

Daca aveti nevoie de o basculanta doar pe termen scurt, solutia ideala este aceea de a inchiria una. Poate fi vorba despre treburi punctuale pe care le aveti de rezolvat, cum ar fi golirea casei, garajului sau pivnitei de deseuri sau de moloz; mutari; lucrari de amenajare a unei case, etc. De asemenea, veti putea avea nevoie de basculanta si la curatenia pe care o faceti dupa amenajare.