România a înregistrat primul deces în rândul cadrelor medicale. Nina Dumbravă, în vârstă de 54 de ani, asistentă medicală la Constanţa, a fost răpusă de nemilosul virus.

La doar 48 de ore de la internare la Spitalul de Boli Infecţioase, asistenta medicală a pierdut lupta cu coronavirusul.

Deces 117 – Femeie, 54 ani, jud. Constanța. Revenită din Turcia pe data de 13/03/2020, confirmată pe data de 19/03/2020 în SCBI Constanța. Avea condiții medicale pre-existente (obezitate morbidă); bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni. Data decesului: 02/04/2020„, transmite Ministerul Sănătăţii.

Potrivit datelor furnizate de Federaţia Sanitas, asistenta lucra Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța și a murit la Spitalul de Boli Infecțioase.

Un gând pios și o lumânare pentru colega noastră, Nina Dumbravă – asistent medical ATI Chirurgie Cardiovasculară, S.C.J.U. Constanța. Dumnezeu să o ierte ! Condoleanțe familiei!”, transmite Federaţia Sanitas.

16% din numărul total al românilor infectaţi cu noul coornavirus, sunt cadre medicale. Cel mai mare număr de infectări în rândul cadrelor medicale se află la Spitalul Judeţean Suceava, peste 200 de medici, asistent eşi infirimere.
România are până la această oră, 3183 de persoane infectate cu noul coronavirus şi 118 decese.