Samir Ait Said a încheiat rapid și dramatic participarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Gimnastul francez și-a rupt piciorul în calificări la sărituri.

Ait Said a suferit o accidentare gravă în timp ce concura în calificările la gimnastică, în proba de sărituri. În timpul exerciţiului său, la aterziare, a căzut într-o parte, pe piciorul stâng, suferind, cel mai probabil, o fractură de tibie.

Sportivul francez a stat aproape două minute pe marginea saltelei înainte ca echipajul medical să își facă apariția și să-i acorde primul ajutor.

Gimnastul a fost scos pe targă din sala de concurs și dus direct la spital unde a fost operat de urgență.

”Samir a suferit o dubla fractura de tibie si va fi operat la Rio cat de curand posibil. Din spital, el a dorit sa multumeasca tuturor pentru suportul aratat si a spus: Voi fi la Tokyo pentru a castiga medalia de aur”, se arata in comunicatul UEG.

În urma exerciţiului său a fost notat cu 12,866. Însă parcursul său la Jocurile Olimpice este încheiat. Gimnastul francez urma să concureze şi în proba de paralele, individual compus, sol şi inele.

Francezul de 26 de ani a mai suferit o accidentare gravă la genunchi, la Campionatele Europene din 2012, astfel că a ratat Jocurile Olimpice de la Londra.