Un autobuz al Societății de Transport București care circula pe linia 163, a lovit mai multe mașini și s-a oprit într-un bloc, după ce a rămas fără frâne. În urma impactului cu maşinile şi blocul, patru persoane au fost rănite şi au ajuns la Spitalul Universitar. STB spune că autobuzul nu ar fi avut probleme tehnice şi că de vină este şoferul căruia i s-ar fi făcut rău la volan şi a pierdut controlul autovehicolului.

Un accident şocant s-a produs luni, în a doua zi de Paşte, în Capitală. Un autobuz STB care circula pe linia 163, din direcția Gara Basarab spre Regie, ar fi rămas fără frâne în zona Podului Basarab.

Până să se oprească într-un bloc de pe Șoseaua Orhideelor, autobuzul a lovit mai multe mașini parcate și a distrus un zid.

Patru persoane au fost rănite ușor. Conducătorii autovehiculelor aflate în mișcare și un pasager aflat într-unul dintre autoturisme, au fost răniţi după ce autobuzul a lovit maşinile. Persoanele rănite au ajuns la Spitalul Universitar din Capitală.

Societatea de Transport București susţine că nu ar fi vorba de o defecțiune a frânelor sau de o altă problemă tehnică. Compania spune că șoferului i s-ar fi făcut rău la volan.

După primele verificări, STB SA neagă posibilitatea ca evenimentul rutier provocat de autobuzul care a lovit patru autoturisme să fi fost provocat de disfuncții ale sistemului de frânare sau din alte cauze tehnice. Autobuzul a fost sigilat criminalistic si transportat într-o autobază a STB SA, unde, marți, 30 aprilie, va fi verificat din punct de vedere tehnic de o comisie de specialiști”, se arată în comunicatul STB.