Accident groaznic la Galaţi. O femeie şi doi copii, spulberaţi pe trecerea de pietoni

O femeie şi cei doi copii ai săi, în vârstă de 8 şi 9 ani, au fost grav răniţi marţi, după ce au fost loviţi de o maşină pe o trecerea de pietoni din municipiul Galaţi. Cele trei persoane au ajung la spital în stare gravă.

Accidentul rutier s-a produs pe fondul vitezei excesive a maşinii care a izbit în plin victimele pe o trecere de pietoni semnalizată corespunzător de pe bulevardul Oţelarilor din Galaţi.

Din primele cercetări reise că un şofer de 32 de ani nu a acordat prioritate la o trecere de pietoni şi a lovit o femeie de 45 de ani şi doi copii de 8 şi 9 ani. Toţi trei au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale„, a spus Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Galaţi, Gabriela Costin

Femeia a suferit un traumatism cranio-cerebral, dar şi alte leziuni, a fost transportată la Spitalul Judeţean din Galaţi, iar cei doi copii au fost duşi la Spitalul de Copii „Sf. Ioan din Galaţi”, doar unul dintre ei suferind leziuni.

Şoferul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

Şoferului de 34 de ani aflat la volanul maşinii i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Bulevardul Oţelarilor din Galaţi, o arteră cunoscută pentru tragediile rutiere foarte dese. Strada a fost refăcută din fonduri europene, iar pe ea se circulă deseori cu viteze mai mari decât limita legală. Mai mult decât atât, există numeroase reclamaţii că, pe timpul nopţii, în zonă se organizează curse de maşini ilegale (aşa numitele „liniuţe”).