Deoarece este purtată pentru perioade lungi de timp, încălțămintea este un element de bază al echipamentului de lucru. Încălțămintea nepotrivită și incomodă poate afecta negativ atât satisfacția profesională cât și productivitatea unui angajat. Muncitorii care nu sunt distrași în mod constant de durerile de picioare sunt, fără îndoială, mai productivi și sunt predispuși la mai puține erori în timpului lucrului. Deci, la ce trebuie să fim atenți atunci când alegem bocanci de protecție? Iată sfatul experților: potrivire perfectă; asigurarea stabilității; protecție împotriva durerii; elemente ergonomice. Acestea sunt doar câteva dintre elementele care trebuie luate în considerare atunci când alegeți încălțăminte de protecție.

Cum satisfac producătorii de încălțăminte protecție nevoile clienților?

 

Pentru început, angajatorii și muncitorii deopotrivă trebuie să știe că încălțămintea de protecție este și oferă mult mai mult decât doar protecție împotriva rănilor accidentale! La o primă vedere, toți bocancii de protecție sunt în principiu construiți la fel, dar se potrivesc diferit, iar asta contează pentru sănătatea și performanța angajaților. Protecția picioarelor trebuie să asigure stabilitate, să protejeze de durere și să ajute la reducerea erorilor cauzate de distragerea atenției datorată durerilor resimțite la nivelul picioarelor.

 

Pentru a satisface nevoile clienților, producătorii de încălțăminte de protecție trebuie să ia în considerare cerințele de siguranță și confort ale diferitelor medii de lucru și activități. În plus, producătorii trebuie să se asigure că încălțămintea de protecție îndeplinește standardele de siguranță și de performanță relevante pentru fiecare industrie în parte. De exemplu, bocancii de protecție pentru lucru în construcții trebuie să ofere protecție împotriva căderii obiectelor grele și să fie suficienți de rezistenți pentru a proteja picioarele împotriva uneltelor și a altor obiecte ascutite. În timp ce bocancii de protecție pentru lucrul cu substanțe chimice trebuie să fie construiți din materiale cu rezistență la substanțe chimice și să ofere o barieră eficientă pentru a preveni expunerea picioarelor la substanțele periculoase.

 

Cele mai recente inovații în materie de pantofi de protecție

 

Auzim vorbindu-se mereu de potrivire adecvată și despre cât de important este acest aspect atunci când alegem pantofi de protecție. Dar cum poate fi asigurată o potrivire perfectă? Aici intervin unele dintre cele mai recente tehnologii ale sec. 21: utilizarea camerelor 3D și a inteligenței artificiale. Scanerele 3D pentru picioare sunt o inovație transformațională care vor schimba complet modul în care cumpărăm încălțăminte de protecție. Această tehnologie revoluționară poate capta până la 16 puncte de date, oferind lucrătorilor informații personale despre gradul de pronație și nealiniere, distribuția greutății, punctele de presiune, lungimea și lățimea exactă a piciorului și multe altele. Toate datele sunt utilizate pentru a oferi cel mai potrivit model de bocanci de protecție și orteză personalizată. Această protecție ortopedică personalizată va oferi protecție și va ajuta la ameliorarea problemelor debilitante pe termen lung, cum ar fi fasciita plantară, picioare diabetice sau dureri de genunchi, șold și spate.

 

Una dintre cele mai importante inovații și cea mai mai răspândită tendință din ultimii ani pe piața încălțămintei de protecție, a fost către încălțămintea mai ușoară și impulsul pentru utilizarea materialelor ușoare atunci când situația o permite. De exemplu, producătorii folosesc aluminiul în locul oțelului pentru bombeurile de protecție, pentru a reduce greutatea și volumul, menținând în același timp standardele de protecție. Spumele de tip anti-oboseală care sunt folosite în industria alergării, au început să se mute înspre încălțămintea de lucru, lucru care va continua și pentru următoarele generații de bocanci de protecție.

 

Noi tipuri de spume și compuși care sunt mai moi dar se întăresc la impact, compuși îmbunătățiți pentru talpa intermediară pentru o performanță mai atletică și absorbția șocurilor, sunt câteva dintre inovațiile recente în încălțămintea de protecție.

Între progresele în materie de materiale și noile design-uri ușoare, au existat cu siguranță inovații recente în protecția picioarelor, care au rezultat în modele de bocanci de protecție mai ușori ca niciodată. Bombeurile de protecție din compozit (100% non-metalice), tălpile exterioare din materiale ușoare, sistemele inovatoare de susținere și materialele mixte, fac posibilă construcția unor modele pantofi de protecție și bocanci de protecție cu aspect modern și funcții versatile, care arată ca încălțămintea de zi cu zi, dar care se comportă ca încălțămintea de lucru. Toate aceste inovații se traduc și într-un confort sporit, iar confortul pe tot parcursul zilei are ca rezultat angajați mai fericiți, iar aceste opțiuni noi de încălțăminte de protecție, înseamnă că lucrătorii nu trebuie să mai facă compromisuri între confort și siguranță.

 

6X8eg1c0f766Xmy.png

 

Există mulți distribuitori de încălțăminte de protecție care sunt la curent cu ultimele tehnologii și care oferă bocanci de protecție și pantofi de protecție de înaltă calitate și siguranță, de la producători de renume. De exemplu, SafetyOne – magazin online de echipamente de protecție – este distribuitor Gold Portwest pe România. Cei de la Portwest sunt unul dintre liderii globali în tehnologia de protecție, oferind o gamă largă de încălțăminte de protecție cu tehnologii inovatoare pentru diferite industrii.