Nu oricine poate fi un lider și, mai cu seamă, unul de succes. Unul dintre principalele argumente pentru această afirmație este că abilitățile de conducere se manifestă în diferite moduri. De exemplu, un adevărat lider își inspiră echipa să devină mai bună, mai productivă, mai profesională. În același timp, se spune că un conducător de succes acționează din umbră lăsându-i pe cei pe care îi conduce să creadă că meritul reușitelor lor li se datorează, mai presus de orice, lor.

Sintagma de „born leader” se referă la abilitățile înnăscute de conducere, pe care nu toată lumea le deține. Totuși, un curs de leadership te poate ajuta să îți dezvolți aceste aptitudini, să devii mai bun și, implicit, să îi ajuți pe cei din jurul să ajungă la același nivel.

Alege trainingul care ți se potrivește!

Ca manager, te vei confrunta cu numeroase situații, unele mai previzibile și altele pe care nu le-ai fi putut anticipa. Pentru a fi pregătit pentru orice și a depăși obstacolele cu brio, poți apela cu încredere la un curs de leadership sau te poți înscrie chiar la Academia de Leadership!

Aceasta din urmă reprezintă un program unic de dezvoltare și transformare organizațională propus de Brightway®. Prin intermediul său, întreaga organizație beneficiază de un proces de diagnoză și de un set de obiective măsurabile, pe baza cărora va fi implementat un sistem de leadership autentic.

Alt training de leadership extrem de valoros este cel intitulat „First Time Manager”. După cum indică și denumirea sa, cursul este destinat persoanelor aflate pentru prima oară într-o poziție de conducere. Acesta oferă informații valoroase referitoare la modul în care participanții se pot adapta la noul rol, precum și tehnici de motivare, de asertivitate emoțională și instrumente de lucru cu oamenii.

curs de leadership

De menționat și faptul că, în contextul actual, un curs de leadership menit să faciliteze managementul schimbării este util pentru oricine. Să fii pregătit pentru orice eveniment, să anticipezi diferite situații și să știi cum să gestionezi o echipă în momente de incertitudine este esențial pentru succesul tău în poziția pe care o ocupi.

În cadrul companiei amintite anterior, vei descoperi și un curs de leadership strategic, ale cărui beneficii se extind în diferite aspecte din viața ta atât personală, cât și profesională. Destinat managerilor de departament, antreprenorilor și oricui conduce o echipă, acest training te învață cum să dezvolți sisteme de lucru performante.

Fiecare training de leadership este interactiv și presupune, pe de o parte, exerciții care trebuie rezolvate în echipă și, pe de alta, task-uri individuale. Astfel, participanții primesc teoria, bazată pe cercetării și studii recente, pe care învață ulterior să o pună în practică. Rezultatul este reprezentat de faptul că fiecare cursant descoperă pe cont propriu cât de bine a înțeles și cum poate aplica informațiile primite.

Nimeni nu poate spune cu certitudinile dacă abilitățile de conducere sunt sau nu înnăscute. Însă un lucru este cert – acestea pot fi antrenate prin intermediul unui training potrivit la momentul potrivit! Alege un curs de leadership care să corespundă nevoilor tale și ale organizației, iar skill-urile de care ai nevoie vor fi cu siguranță șlefuite până la potențial maxim!