Simona Halep s-a refăcut după accidentarea din finala de la Toronto și a debutat cu victorie la turneul de la Cincinnati, în fața franțuzoaicei Kristina Mladenovic.

După două eșecuri consecutive cu Mladenovic, Halep a reușit să câștige cea de-a treia confruntare pe terenul de tenis cu franțuzoaica.

Simona Halep a câștigat primul set al partidei cu franțuzoaica Kristina Mladenovic, cu scorul de 7-5. După ce a ratat o minge de meci la 5-3 pe serviciul franțuzoaicei, și alta pe propriul serviciu la 5-4, Halep a pierdut setul doi cu 5-7.

Pierderea setului doi a enervat-o la culme pe româncă. Halep s-a ambiționat și a debutat în setul trei cu break, apoi a făcut 2-0 pe propriul serviciu, după ce a reușit să-i anuleze franțuzoaicei două mingi de re-break. Însă, în mod ciudat, la 3-2, Halep și-a pierdut la zero, serviciul, extrem de rapid. Ca apoi să reușească să facă re-break și să preia din nou conducerea în set, scor 4-3. La 5-4, Halep a servit pentru meci și după ce a ratat prima minge, a fructificat-o pe cea de-a doua și a închis setul cu 6-4.

Halep reușește astfel să se impună în premieră în fața Kristinei Mladenovic, scor 7-5, 5-7, 6-4, după două ore și 50 de minute de joc.

Calificarea în optimi de finală îi asigură lui Halep 27.640 de dolari și 105 puncte WTA. În optimi, românca va juca fie cu Andrea Petkovic fie cu Camila Giorgi.