Intoxicare, manipulare, sau frânturi de adevăr pentru a distrage atenţia. Dinu Pescariu a declarat miercuri seară la România TV că semnătura lui Kovesi ar apărea pe contractul Microsoft. Q Magazine a intrat în posesia documentului pe care apare o semnătură  în dreptul numelui Laurei Codruța Kovesi, alături de a altor miniștri, în Dosarul Microsoft.

În Nota de Fundamentare se arată că Ministerul Comunicațiilor este abilitat să semneze Actul adițional nr.4 pentru cumpărarea licențelor Microsoft, negociate la nivel guvernamental printr-un contract semnat la 15 aprilie 2004. Laura Codruța Kovesi era Procuror General al României la data semnării.

Însă pe contract în dreptul numelui Procurorului General apare o semnătură cu bară. Asta înseamnă că Laura Kovesi a delegat pe cineva să semneze în numele ei.

Este vorba despre o notă de fundamentare care cuprinde argumentele pentru adoptarea unei Hotărâri de Guvern, prin care urmau să fie „închiriate 63.799 de licențe necesare utilizării produselor software Microsoft pe lângă cele 47.510 licențe prevăzute inițial în obiectul Constractului și cele 39.385 licențe prevăzute în Actul adițional nr.2, această cantitate fiind stabilită ca urmare a inventarului realizat de Ministerul Comunicațiilor și tehnologiei Informației pentru anii 2007 și 2008, în baza declarațiilor instituțiilor beneficiare”.

Valoarea dreptului de utilizare a acestor licențe până în 2009 a fost stabilită la suma de 26.725.491,36 USD, din care TVA 4.267.095,259 USD, suma urmând a fi plătită, pentru Guvernul României, din bugetul de stat, în limita sumelor aprobate pe anul 2009 prin lege cu această destinație în bugetul Ministrului Comunicațiilor și tehnologiei Informației.

Dinu Pescariu a declarat pentru Antena 3 că a fost de mai multe ori în biroul Laurei Codruța Kovesi, dar a evitat să răspundă la întrebarea dacă ar mai colabora cu DNA.

„Problema nu este DNA-ul, ci oamenii din fruntea acesteia!”, a spus fostul tenismen.

Pescariu a declarat că Afacerea Microsoft în care el și alți oameni de afaceri, alături de fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, sunt anchetați cuprinde mai multe dosare, dar într-unul dintre ele nu se face nimic pentru „că sunt semnăturile unora importanți și nu se dorește să se ajungă la aceștia”.

Dosarul actual al lui Pescariu are la bază un denunț al lui Dorin Cocoș pe care Pescariu l-a denunțat, la rândul său, într-un dosar precedent.

Acesta a declarat că în câteva luni, probabil, va detalia mai mult asupra unor aspecte ale afacerii Microsoft.

Dinu Pescariu este acuzat că, alături de Claudiu Florică, şi-ar fi folosit influenţa la fostul ministru Gabriel Sandu pentru ca firma lor să obţină prelungirea unui contract de închiriere a licențelor Microsoft cu statul român. Prejudiciul pus pe seama lor se ridică la peste 50 de milioane de euro. Potrivit unor surse, recent, Pescariu a depus un denunț pe numele lui Emil Boc. In sesizare, spun aceleasi surse, omul de afaceri a reclamat ca i-ar fi dat fostului premier o șpagă de 1 milion de euro. Emil Boc nu a fost pus sub învinuire de DNA.

În septembrie, procurorii anticorupţie au pus sechestru, în dosarul „Microsoft 3″, asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare, asupra unor bunuri şi părţi sociale deţinute de fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul jucător de tenis Dinu Pescariu şi omul de afaceri Claudiu Florică, a anunţat marţi DNA.

Ce-a spus Pescariu pentru ANTENA 3

„V-ați întîlnit cu Laura Codruța Kovesi?

M-am întâlnit. La dânsa în birou, de pildă.

V-au cerut cei de la DNA să faceţi denunţuri?

Da! Mi-au cerut.

Şi aţi făcut?

Evident că am făcut….

Am fost în relaţii aproapiate cu Dorin Cocoş. Eram prieteni. Nici pentru el nu a fost uşor să facă închisoare în urma unui denunţ pe care practic l-am făcut eu. Doar că povestea este un pic mai amplă şi o dată ce voi fi în faţa judecătorului şi voi face prima mea declaraţie ca şi inculpat în acest dosar îmi va fi mult mai simplu să vorbesc despre tot ceea ce s-a întâmplat” a declarat Pescariu.

Fostul tenismen a declarat că în dosarul EADS nu se mai face nimic pentru că exista inclusiv semnătura Laurei Coduța Kovesi în acest dosar.

O altă acuzație extrem de gravă făcută de Pescariu a fost aceea că mare parte din banii din contractul Microsoft au fost direcționați către campania electorală a lui Traian Băsescu.

semnatura kovesi contract microsoft