A murit Petrică Mîţu Stoian. Interpretul de muzică populară avea doar 61 de ani

Doliu în muzica folclorică din România. Îndrăgitul interprwt de muzică popularo, Petrică Mîţu Stoian a murit la vârsta de 61 de ani. Artistul fusese internat în stare de gravă la secţia ATI a Spitalului din Reşiţa.

„A venit la clinică să facă terapie hiperbară post-COVID. A dezvoltat o bronhopneuomonie care a fost mult mai amplă. A decedat în urma unui şoc septic. A fost resusictat, dar organismul tău nu a mai rezistat”, a declarat pentru Româniatv.net directorul medical al Spitalului de Urgenţă Reşiţa.

Petrică Mîțu Stoian a fost internat sâmbătă dimineaţă la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa deoarece ar avea probleme la inimă, după ce s-a infectat cu COVID-19.

Cadrele medicale au încercat să-l transfere pe Petrică Mîțu Stoian la Craiova, însă nu sunt locuri disponibile la această unitate medicală.

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. Artistul și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune Tezaur Folcloric de la Televiziunea Română, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu.

Din anul 1995 era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu.