A murit al optulea român din cauza infecţiei cu coronavirus

Coronavirusul ucide tot mai mulţi români. În această dimineață a fost înregistrat al optulea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Alţi opt români au murit de coronavirus în afara graniţelor ţării.

„Un bărbat în vârstă de 70 ani,  internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II„, transmite Ministerul Sănătăţii.

Este a treia zi consecutivă când se înregistrează în România, decese din cauza noului coronavirus.

Duminică au fost înregistrate primele trei decese de Covid 19, iar luni, au fost răpuşi de acest virus, încă patru români.

La nivel naţional, până ieri la ora 13,00, erau infectate 576 de persoane, 73 au fost declarate vindecate și externate.

La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.