Autoritățile române și moldovene au inaugurat pe 30 septembrie, prima cursă feroviară fără transbordare la frontieră, care leagă Iașul de Chișinău. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

Astăzi a intrat în circulaţie prima cursă feroviară directă între Chişinău şi Iaşi în Gara Socola, fără transbordare la frontieră.

“La începutul lui septembrie, în cadrul “Reuniunii bilaterale a ministrilor transporturilor” de la Iaşi, dar si a sedintei de guvern comune de la Neptun, am stabilit cu Iurie Chirinciuc, Ministrul Transporturilor din Republica Moldova un Acord pentru introducerea acestei curse care va face „legătura” feroviară între români. Decizia răspunde numeroaselor solicitări și demersuri din partea cetățenilor și a autorităților locale din cele două țări a declarat Iulian Matache, Ministrul Transporturilor cu prilejul primei curse a trenului de la Chişinău la Iaşi.

Zilnic, două trenuri modernizate la Paşcani vor asigura legătura feroviară între România și Republica Moldova, cu plecare din Chişinău la ora 6:17, iar din Socola la ora 17:08.  Vânzarea biletelor se face de către angajaţi ai Căii Ferate din Moldova, pentru ambele direcții.

Potrivit CFM (Calea Ferată din Moldova www.railway.md.), prețurile pentru noua rută feroviară sunt următoarele:

  • Vagon de clasa I – 230 lei (45.2 Ron)
  • Vagon de clasa II – 185 lei (36.35 Ron)
  • Vagon de clasa III – 165 lei (32.42 Ron)

trenul unirea