Cea mai scumpă rochie de la Gala Premiilor Oscar 2015, creată de de casa de modă Calvin Klein pentru actriţa Lupita Nyong’o, a fost furată miercuri, dintr-o cameră a hotelului London din West Hollywood.

Lupita Nyong’o a rămas fără rochia de 150.000 de euro, făcută din 6,000 de perle, cu care actrița a făcut furori la Gala Oscar 2015.

Doar trei zile s-a putut bucura actrița de luxoasa rochie din perle. Hoții au pândit-o, au pătruns în camera ei de hotel și au fugit cu prețioasa rochie din perle naturale.

Poliţia din Los Angeles a deschis o anchetă asupra acestui caz, întrucât nu există semne de intrare prin efracţie în camera de hotel unde era cazată actrița.

Deși valora 150,000 de euro, rochia nu a fost închisă în camera cu valori a hotelului, evitându-se astfel furtul acesteia.

Fapt ce ridică multe semne de întrebare pentru anchetatorii americani.

Lupita Nyong’o a făcut furori duminică seară, pe covorul roșu de la Gala Premiilor Oscar 2015, cu rochia din perle, despre care actrița spune că a vrut să fie o ”croială fluidă şi lichidă care să reprezinte o ofrandă adusă mării”.

Rochia a fost creată special pentru Lupita, de designerul Francisco Costa de la casa de modă Calvin Klein.

În 2014, actriţa kenyană a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru evoluţia din filmul “12 ani de sclavie” . Iar revista People a desemnat-o pe Lupita cea mai frumoasă femeie din 2014.