A fost creată capsula morţii care îţi ia viaţa în 5 minute. Elveţia se pregăteşte să aprobe maşinăria

Dacă te-ai săturat de viaţa pe pământ, poţi merge în Elveţia să te sinucuizi în capsula morţii. Autorităţile elveţiene se pregătesc să aprobe capsula morţii, care poate ajuta la sinuciderea asistată.

Capsula morţii te ajută să treci în „lumea celor drepţi” în maxim 10 minute. Capsula dezvoltată de Sarco, care poate fi plasată oriunde, este inundată cu azot, reducând rapid nivelul de oxigen. Procesul ar face ca persoana din interior să-și piardă cunoștința și să moară în aproximativ 10 minute.

Sinuciderea asistată, în care cuiva i se oferă mijloacele de a-și pune capăt propriei vieți, este legală în Elveția. Aproximativ 1.300 de oameni au murit în acest fel în 2020.

Metoda actuală folosită în Elveția este aceea de a oferi persoanei o serie de lichide care, dacă sunt ingerate, duc la deces.

Capsula sinucigașă este activată din interior și are, de asemenea, un buton de urgență pentru a ieși.

Daniel Huerlimann, expert juridic și profesor asistent la Universitatea din St Gallen, a fost rugat de Sarco să verifice dacă utilizarea capsulei de sinucidere ar încălca vreo lege elvețiană.

Dacă aparatul primește aprobarea pentru a fi utilizat în Elveția, acesta nu va fi oferit spre vânzare în mod convențional.