Guvernul joacă ala bala portocala cu exportul de cereale. După nici o săptămână de la interzicerea exportului de cereale, Ministrul Vela anunţă anularea acestei interdicţii.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat joi, că a emis o nouă ordonanţă militară prin intermediul căreia se anulează interdicţia privind exportul de cereale şi produse de panificaţie.

Marcel Vela a spus că s-a luat această decizie ca urmare a discuţiilor avute cu reprezentanţii companiilor de profil din ţară şi că s-a reuşit refacerea rezervelor naţioanle astfel că sunt suficiente grâne în ţară până la noua recoltă din acest an.

„Interzicerea exportului de grâu, interzicere care a fost prevăzută în ordonanţa anterioară. Articolele care interzic acest exoirt ăşi încetează aplicbilitatea. În urma discuţiilor purtate la nivel guvernamental s-a reuşit perspectiva şi s-a clarificat achiziţia necesară pentru completarea rezervei de stat. Securitatea alimentară să fie asigurată până la următoarea recoltă”, a declarat Marcel Vela.

Pe 10 aprilie 2020, a fost emisă Ordonanța Militară nr. 8 care interzicea exportul de grîu, porumb, floarea soarelui, cât şi de făină, mălai, ulei şi produse de panificaţie.