87 de doze de vaccin anti-Covid 19, aruncate la gunoi în România. Motivul este halucinant

În loc de vaccinarea a cât mai multor români împotriva coronavirusului, în România,  medicii aruncă dozele de vaccin, la gunoi. Motivul? Nu sunt suficienţi doritori printre medici şi asistente, care să se vaccineze.

Până azi, au fost aruncate la gunoi 87 de doze de vaccin anti coronavirus. Vaccinuri care costă peste 1000 de euro. Preţul unei doze este de 12 euro, iar înmulţit cu cele 87 de doze aruncate, rezută o pagubă financiară de 1044 euro. Bani de la bugetul d estat, aruncaţi pe apa sâmbetei. Şi toate astea pentru că autorităţile nu sunt capabile să coordoneze eficient campania de vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare antic-COVID, spune că unele doze s-au spart iar altele au fost irosite.

Un flacon de vaccin conţine cinci doze, destinate pentru cinci persoane. Dacă vaccinul este scos din frigider şi preparat pentru administrare, el trebuie consumat în maxim cinci ore. Dacă nu sunt minim cinci persoane disponibile pentru vaccinare în cinci ore, acel flacon început, se aruncă la gunoi.

Acest lucru înseamnă un management defectuos la capitolul organizare şi programare a cadrelor medicale pentru  afi vaccinate.

Până azi, aproximativ 30,000 de români au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului, dintre aceştia, aproimativ 15,000 au fost vaccinaţi azi.