Descoperă o serie de sfaturi care te pot ajuta să te transformi într-o persoană dispusă să își asume mai multe riscuri pentru a obține câștiguri mai mari.

Mulți dintre întreprinzătorii și liderii în afaceri îți vor spune că una dintre modalitățile prin care poți avea succes este să începi să îți asumi mai multe riscuri. Liderii de afaceri își asumă riscuri în fiecare zi atunci când iau decizii ce pot afecta o serie de persoane din jurul lor. Ei trebuie să introducă noi produse pe o piață incertă, să găsească noi modalități de a învinge concurență și să ia decizii îndrăznețe care să le aducă câștiguri mai mari. În cazul în care chiar și atunci când joci jocuri aparate gratis nu ești dispus să îți asumi mai multe riscuri, dat fiind faptul că nu joci pe bani reali, atunci poți să citești câteva sfaturi utile care să te învețe să fii mai deschis către asumarea unor riscuri mai mari.

Documentează-te cât mai bine înainte de a acționa!

Asumarea unui risc nu este exact același lucru cu a face un salt fără parașută în abis. Fiecare decizie pozitivă de a risca ar trebuie precedată de o activitate de documentare cât mai diligentă. Ar trebui să-ți examinezi toate opțiunile și să afli care sunt riscurile și recompensele asociate cu decizia ta înainte de a o face. Ce ar putea merge prost? Care sunt cele mai grave lucruri care ți s-ar putea întâmpla dacă nu reușești?

Fii pregătit pentru eșec în egală măsură cu varianta de reușită!

Nimeni nu vrea să eșueze, dar uneori acest lucru pare să fie inevitabil. La urma urmei, modelul de care te poți servi este cel promovat în Silicon Valley și care este „eșuează repede, eșuează des”. Dacă nu reușești, crezi că acest lucru te poate costa pierderea totală a afacerii și să ajungi în stare de faliment? Sau poate vei pierde doar câteva săptămâni, care te pot ajută să găsești o idee sau o soluție de top. Asigură-te că știi care sunt toate consecințele a ceea ce se va întâmpla dacă nu reușești. Ar trebui să te asigurai, de asemenea, că dispui de un fel de plasă de siguranță pentru a “cădea în siguranță”.

Învață să te confrunți cu temerile tale!

Nu ar trebui niciodată să te arunci cu capul înainte în ceva de care ești complet speriat. Cu toate acestea, există un alt mod de a-ți depăși temerile. Poate că te temi să vorbești cu oameni noi sau să încerci o nouă strategie de marketing. Cea mai bună modalitate de a trece peste o asemenea temere este să te confrunți cu aceasta puțin câte puțin. Aceasta se numește terapie de expunere, un mijloc pentru a-ți înfrunta temerile, expunându-te lent la un moment dat. Dacă ți-e teamă să vorbești cu oameni noi, începe ușor și începeți conversații scurte cu străinii. În situația în care te temi de o nouă strategie de marketing, testează-o la un nivel micro și apoi crește în mod gradual.

Nu fi un perfecționist/ o perfecționistă!

Doar pentru că nu o poți obține rezultatu; perfect, nu înseamnă că nu ar trebui să faci tot ce poți. Planurile sunt aproape imposibil de executat, în modul în care au fost gândite inițial, dar asta nu înseamnă că acele planuri vor fi întotdeauna eșuate. Frica de a nu face ceva bun este ceea ce îi împiedică pe mulți să-și asume riscuri.

Odată ce ai învățat cum să îți asumi cu succes riscuri, atunci vei putea face orice îți dorești. Chiar dacă teama va fi încă prezentă, aceasta nu o să te mai determine să dai înapoi. Iar cel mai bun dintre toate este că te vei bucura de o viață așa cum vrei. Asumați riscuri! Fiindcă viața este despre a-ți asumă riscuri. Omul care merge cel mai departe este, în general, cel care dorește să facă și să îndrăznească să câștige.