Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii. Acesta reprezinta o sursa bogata de acizi grasi care se asimileaza cu rapiditate in organism, fiind transformati mai apoi in energie si aparand corpul de virusuri, ciuperci si alte bacterii.

Care sunt beneficiile uleiului de cocos in alimentatie?

 

  • Contine acizi grasi cu efect medicinal

 

Uleiul de cocos are un continut de aproximativ 90% format doar din acizi grasi saturati. S-a dovedit ca grasimile saturate nu sunt daunatoare asa cum s-a crezut pentru mult timp. Totodata, nu contine acizii grasi existenti in branza sau carne care sunt absorbite de organism mult mai greu. Acestia ajung in tractul digestiv unde sunt transformati in energie sau cetona, compus cu efect terapeutic in afectiunile creierului precum epilepsia si Alzheimer-ul.

 

  • Consumul de ulei de cocos imbunatateste sanatatea

 

Cocosul este un aliment exotic pentru oamenii vestici, in timp ce, pentru aceia care se bucura constant de aparitia acestor fructe in zona geografica unde ei locuiec, este un fruct ale carui beneficii au fost transmise din generatie in generatie. Spre exemplu, populatia din sudul Pacificului, din Tokelau, consuma peste 60% de calorii doar din nucile de cocos si sunt cunoscuti drept cei mai mari consumatori de grasimi saturate din lume. Starea lor de sanatate este intacta si nici nu s-au inregistrat afectiuni ale inimii.

 

  • Poate ucide microorganismele daunatoare

 

Uleiul de cocos are in compozitia sa acid lauric care, atunci cand este digerat, formeaza o substanta numita monolaurina. Aceasta are capacitatea de a distruge bacteriile, virusurile si fungii precum stafilococul auriu.

 

  • Reduce senzatia de foame

 

Este un alt atribut al uleiului de cocos. Acest fapt se datoreaza acizilor grasi si a cetonei care are un efect de reducere a apetitului.

 

  • Trateaza Alzheimer-ul

 

Alzheimer-ul este una dintre cele mai intalnite afectiuni ale creierului in zilele noastre si afecteaza in special oamenii varstnici.

S-a observat faptul ca cetona poate produce suficienta energie pentru celulele din creier afectate, punandu-le in functiune si reducand simptomele bolii.

 

  • Te ajuta in procesul de slabire

 

Introducerea uleiului de cocos in alimentatie va duce la diminuarea apetitului exagerat pentru mancare, va imbunatati metabolismul si te va ajuta sa pierzi in greutate.

S-a demonstrat ca este extrem de util in reducerea grasimii din zona abdominala, unde se depune cel mai usor si se arde cel mai greu, ducand totodata la aparitia bolilor cronice.

S-a realizat un experiment pe un grup de 40 de femei si 20 de barbati carora li s-a administrat 2 linguri de ulei de cocos pe zi, observandu-se o scadere a circumferintei in zona abdominala cu aproximativ 3 cm in doar 4 saptamani. Aceste rezultate s-au obtinut fara ca persoanele testate sa faca exercitii sportive sau sa se abtina de la consumul normal de calorii.

Pe langa aceste beneficii, uleiul de cocos scade colesterolul, imbunatateste sistemul imunitar, regleaza metabolismul, aduce un raport de vitamina A, C, E, F, K, Calciu si Fier. De asemenea, poate fi folosit si in industria cosmetica, avand efect hidratant asupra pielii si parului si functionand ca lotiune de protectie solara.

Totodata, e important sa fii atent atunci cand iti alegi uleiul de cocos. Opteaza pentru cel sanatos, bogat in nutrienti, care nu-si pierde proprietatile prin rafinari chimice. Cel presat la rece, organic, obtinut presarea pulpei de cocos este cel mai bun, neavand adaosuri nocive.

Sursa Foto: https://www.fitzeefoods.com/