Veşti bune pentru bucureşteni. Primăria Capitalei va acorda 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetăţenilor cu vârsta de peste 18 ani şi cu reşedinţa sau domiciliul în Bucureşti care vor să îşi cumpere o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot.

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi proiectul de hotarare „Biciclisti in Bucuresti”, care are ca scop incurajarea transportului alternativ in Capitala.

Proiectul a fost aprobat cu 28 de voturi pentru, 5 abtineri si 6 voturi impotriva. Au votat pentru 22 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE si 2 consilieri PMP. Impotriva proiectului au fost 5 consilieri USR si un consilier PNL, in timp ce 4 consilieri USR si 1 consilier PNL s-au abtinut de la vot.

„Din dorinta de a incuraja si stimula folosirea de catre adolescenti si adulti a mijloacelor de transport alternativ –biciclete, trotinete electrice sau dispozitive electrice de tip Segway, propunem Consiliului General un proiect de hotarare privind acordarea, in acest an, a unui numar de 5.000 de vouchere, in valoare de 500 de lei. Voucherele vor fi acordate cetatenilor cu varste peste 18 ani, care locuiesc cu forme legale in Bucuresti, si vor putea fi folosite la achizitionarea bicicletelor sau dispozitivelor mentionate, de la magazine de specialitate din Capitala. Voucherele vor fi nominale si nu se vor putea cumula. Acordarea acestor stimulente face parte dintr-un program amplu de sprijinire a transportului alternativ, care mai cuprinde sprijinirea de catre municipalitate a unei retele cat mai extinse de bike-sharing, precum si derularea unei campanii de informare in legatura cu prezenta biciclistilor in trafic”, a declarat Primarul General Gabriela Firea.

Dupa derularea acestui proiect, pe baza analizei rezultatelor obtinute, se va decide cu privire la continuarea/dezvoltarea acestuia, prin realizarea unui program multianual (3-5 ani).