Preferi plimbările lungi sau mergi mult pe jos când mergi în vacanță? Dacă-ți place să explorezi orașul la pas, trebuie să te simți confortabil.

De aceea, ai nevoie atât de haine casual, cât și de cele mai comode încălțări din viața de zi cu zi, astfel încât plimbările să nu se transforme într-un calvar. Descoperă care sunt cele mai comode tipuri de încălțăminte, ideale pentru mersul pe jos, din articolul următor!

Espadrile

Pentru primăvară și vară, cele mai comode tipuri de încălțăminte sunt espadrilele. Acestea sunt chic, versatile și comode și se potrivesc în diferite ținute, astfel încât să mergi pe jos fără grija că te dor picioarele.

Poți alege dintre numeroase modele de espadrile pe epantofi.ro, astfel încât să se potrivească cu ținutele preferate și să-ți ofere confort. Cele mai indicate sunt espadrilele sport casual, potrivite pentru femeile active. Aceste modele sunt simple, cu talpă joasă, de cele mai multe ori din pânză, pe care trebuie să le incluzi în pantofarul tău.

Din fericire, găsești numeroase variante de culori, astfel încât espadrilele să-ți accesorizeze perfect ținutele. Că să nu se murdărească rapid, apelează la espadrilele în nuanțe închise de negru sau bleumarin, perfecte pentru plimbările lungi.

Pantofi sport

Un alt tip de încălțăminte concepută pentru a fi purtată zilnic, în cadrul plimbărilor, este reprezentată de pantofii sport. Cum ar trebui să arate pantofii sport potriviți pentru mers? Să-ți ofere suport în zona călcâiului, să aibă un grad crescut de amortizare și să aibă un impact redus între talpă și sol.

Mai mult, pentru plimbări poți alege o pereche de pantofi sport cu o talpă mai ușoară și mai subțire, care să ofere flexibilitate. Dacă facem referire la greutatea pantofilor sport, este indicat ca aceștia să fie cât mai ușori și mai confortabili, pentru a nu-ți afecta sănătatea picioarelor.

Șlapi

Șlapii trebuie să fie nelipsiți din garderoba sezonului estival, mai ales dacă îți place să te plimbi. Îi poți purta de dimineața până seara, indiferent de model, fiind indicat să optezi pentru șlapi din piele, rezistenți și utili.

Aceste încălțări sunt ideale atunci când te încălzești în pantofii sport sau simți nevoia de o pauză de la încălțămintea acoperită.

Sandale cu talpă joasă

Sandalele cu talpă joasă îți pot face vara mult mai frumoasă, de aceea nu ezita să ți le achiziționa. Modelul de sandale joase sunt ideale pentru mersul la shopping și orice plimbări lungi, datorită confortului pe care ți-l oferă.

Le poți asorta cu ușurință la orice ținută pentru zilele călduroase, fie că vorbim despre jeanși, tricou, rochii sau salopete vaporoase.

Ghete

Pentru sezonul rece, ghetele și botinele reprezintă singura variantă pentru care poți opta când mergi mult pe jos. Alege modele cu talpă joasă și fără toc, la care poți apela ori de câte ori vrei să faci o drumeție sau o simplă plimbare prin parc.

Ghetele te feresc de frig și îți sunt utile când afară plouă sau este zăpadă, pentru a te simți confortabil. Le poți purta cu jeanși sau cu rochii croșetate lungi, în funcție de stilul vestimentar pe care vrei să-l abordezi.

Tu cu ce te încalți când pornești la drum lung? Alege oricare dintre variantele de încălțăminte prezentate, în funcție de anotimp și bucură-te de confort!

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-in-brown-sleeveless-dress-and-blue-jeans-standing-on-gray-path-road-906106/