Conducătorii auto sunt foarte atenți la starea în care se află mașinile lor, din motive ce țin de estetică, dar totodată și de siguranța lor. În cazul în care aceștia au și câțiva pasageri, mai mult sau mai puțin permanenți, situația se complică și trebuie neapărat avută o mare grijă. Orice factor le-ar putea perturba condusul, precum și siguranța celor care se află în dreapta și în spatele conducătorilor auto. Cel mai mic detaliu poate fi vital, mai ales când vorbim de condiții meteorologice sau excursii la distanțe mari, care durează mai mult decât de obicei.

De cele mai multe ori însă, oricât de atenți ar fi aceștia la tot felul de factori, se întâmplă ca, din senin, să apară fisuri la nivelul parbrizului. Aceste fisuri, dacă nu sunt depistate la timp și nu se face nimic în privința lor, pot cauza acele „explozii” neașteptate ale parbrizului, care sunt extrem de neplăcute și periculoase totodată.

Împreună cu experții de la www.masterautoglass.ro am creat o listă care să vă ajute să identificați cauzele care pot să producă fisurarea în mod neașteptat a parbrizului. În acest fel veți ști ce măsuri trebuie adoptate. Dacă acesta este deja fisurat/spart, acești profesioniști în schimbarea parbrizelor vă garantează servicii impecabile. Minimum doi ani vă veți bucura de siguranța oferită de aceste tipuri de parbrize. Cei 15 ani de experiență, precum și părerile bune ale clienților îi recomandă pe specialistii MasterAutoglass ca fiind unii dintre cei mai buni din domeniu.

  1. Temperaturi extreme

Schimbările bruște de temperatură au foarte mult de a face cu apariția fisurilor. Majoritatea materialelor se dilată și se contractă odată cu aceste tipuri de schimbări ce țin de cauze meteorologice. De asemenea, dacă temperatura din exteriorul mașinii e prea mică, iar cea din interiorul acesteia e puțin mai mare decât media, acest lucru poate afecta din nou structura sticlei. Mare grijă pentru atunci când va veni sezonul rece și va trebui să dezghețați parbrizul. Nu turnați apă fierbinte direct pe parbriz.

  1. Lumină puternică

Nu e tocmai indicat să parcați mașina într-un loc cu foarte mult soare, mai ales când afară sunt temperaturi pozitive care trec de 30 de grade Celsius. Poate în cele câteva ore cât faceți acest lucru, nu se vor observa schimbări, dar în scurt timp se vor observa efectele. Dacă știți că obișnuiți să faceți acest lucru în mod frecvent, poate că ar trebui să schimbați locul în care parcați sau să folosiți o folie care să protejeze parbrizul, dar și geamurile.

  1. Pietricele

Poate că de cele mai multe ori nici nu le acordați importanță, dar pietricelele de pe străzi și mai ales de pe drumurile de țară pot să vă creeze multe neplăceri, mai ales dacă mergeți cu viteză crescută și nu țineți cont de condițiile de drum. Din păcate, de cele mai multe ori, pe lângă pietricele pot să apară și pietre mari, care parcă au fost puse intenționat în mijlocul unui drum. Mare grijă la traseele pe care nu le cunoașteți!

  1. Fenomene neprevăzute

Dacă aveți nenorocul să ieșiți cu mașina și pe lângă o ploaie normală să mai prindeți și ceva grindină puternică, puteți spune din start că măcar în proporție de 25% parbrizul dumneavoastră va fi afectat. Din păcate, aceste lucruri țin de domeniul imprevizibilului și de cele mai multe ori nu aveți ce să faceți ca să le preîntâmpinați.

  1. Impact direct

Acesta este una dintre cauzele care provoacă cele mai multe stricăciuni, indiferent că este vorba de un impact cu intensitate redusă sau crescută. Acesta este un eveniment neașteptat și de un pericol crescut. Din păcate, de cele mai multe ori, poate produce mai mult decât pagube materiale.

Chiar dacă vi se pare că nu ar trebui să acordați mare importanță condițiilor meteorologice, trebuie să aveți în vedere că acest lucru influențează mai mult decât ați crede starea parbrizului dumneavoastră. Fiți atenți și cu băgare de seamă, și mai ales, verificați din când în când starea în care se prezintă, ca să nu confruntați cu probleme grave pe viitor.