Orice nuntă reprezintă un amestec bine proporționat de fericire, emoții și entuziasm. La toate acestea se adaugă un procent însemnat de stres, agitație și, uneori, nervi, rezultați din dorința de a organiza o nuntă demnă de povestit nepoților.

Printre probări de costume și rochii de mireasă, alegerea unei biserici, a unui restaurant potrivit și alte detalii, mirii trebuie să rezerve timp pentru a pune la punct anumite aspecte ce țin de estetică. În acest caz, un rol esențial îl joacă decorațiunile care vor colora marele eveniment.

Lista este destul de lungă, iar detaliile sunt cele care adaugă un plus de frumusețe în peisajul concentrat pe dragostea dintre cei 2 miri. De aceea, este recomandat să întocmim o listă cu cele mai importante decorațiuni.

Flori

Florile sunt cele care oferă o cromatică vie nunții. Culoarea predominantă este aleasă în prealabil și se poate observa în întregul local, dar florile vin și cu un strop de viață în acest peisaj. Un rol deosebit îl joacă buchetul miresei și al nașei care trebuie să iasă în evidență. Înainte de a alege acest buchet de flori, organizatorii nunții trebuie să ia în considerare tematica evenimentului, rochia de mireasă și design-ul acesteia, precum și ținuta nașei.

Lumânări

Lumânările își fac simțită prezență la cununia religioasă. În cadrul acestei ceremonii, este nevoie de 2 lumânări mari care reprezintă lumina nașilor ce îndrumă mirii în destinul lor comun. Acestea sunt purtate de către 2 persoane apropiate mirilor în timpul cununiei religioase, fie că este vorba de 2 prieteni dragi sau de 2 rude apropiate. De asemenea, lumânările aprinse trebuie să fie prezente și la petrecere și păstrate, după aceea, în casa mirilor pentru a le aduce noroc și pentru a-i proteja.

Cutie pentru daruri

În funcție de tematica nunții, cutia pentru daruri poate apărea sub forma unui cufăr, a unei pușculițe sau a unei mici căsuțe. Aceasta trebuie să îi facă pe invitați să se simtă bucuroși pentru că pot pune o cărămidă, oricât de mică și de simplă, la baza fericirii mirilor, făcându-le noul drum în viață mai ușor de parcurs.

Mărturii

Pentru a păstra vie amintirea acestui frumos eveniment în sufletul invitaților, mirii folosesc mărturii pentru nuntă. În același timp, acestea sunt și o modalitate de a mulțumi tuturor celor prezenți pentru că au asistat la una dintre cele mai frumoase zile din viața lor. Astfel de suveniruri pot fi dăruite și la alte evenimente importante, cum sunt aniversările, botezurile sau chiar zile onomastice.

Cocarde

Tot ca o amintire a frumoasei sărbători, invitații vor purta în piept cocarde, prinse de către mireasă și de către domnișoarele de onoare. Printre cele mai populare opțiuni pentru cocarde sunt florile, în mod special trandafirii albi însoțiți de o fundiță. De asemenea, pentru un plus de durabilitate, multe cupluri aleg cocardele artificiale. Este foarte important să se ia în considerare culoarea predominantă a decorului întregului eveniment înainte de a alegea culoarea fundițelor, astfel încât acestea să respecte tematica nunții.

Fiecare nuntă este deosebită în felul ei, ceea ce înseamnă că decorul diferă. În schimb, cel mai important decor trebuie să fie dragostea mirilor și fericirea tuturor celor ce se bucură de marele eveniment din viață acestora.