5 beneficii de care ai parte cand colaborezi cu un OIREP

Firma pe care o administrezi are ca domeniu de activitate productia de bunuri sau se ocupa de importuri? Inseamna ca trebuie sa fii la curent cu legislatia in vigoare cand vine vorba despre gestionarea deseurilor pe care le introduci pe piata din Romania.

De exemplu, trebuie sa stii ca oficial trebuie sa manageriezi o cantitate de deseuri direct proportionala cu cea pe care o produci si, in acelasi timp, trebuie sa trimiti periodic informari catre Autoritatea Nationala de Mediu, care sa contina date despre produsele cu care lucrezi. Colaborarea cu un OIREP te ajuta in acest sens, intrucat astfel iti poti transfera responsabilitatea catre o organizatie specializata!

Ce trebuie sa stii despre activitatea unui OIREP?

OIREP-urile sunt organizatii specializate in gestionarea deseurilor, dar si in ceea ce priveste intocmirea rapoartelor de mediu, pe care trebuie sa le depui la ANM. In loc sa te ocupi personal de aceste lucruri sau sa desemnezi pe altcineva din cadrul firmei, care va trebui intai sa se documenteze foarte bine, cel mai usor este sa colaborezi cu un OIREP.

Transferul de responsabilitate, un proces usor

Daca vrei sa stii cum iti poti transfera responsabilitatea catre un OIREP, afla ca totul este foarte simplu! Este suficient sa gasesti organizatia cu care vrei sa colaborezi, iar apoi sa incheiati un contract in care sa fie mentionate responsabilitatilor specialistilor. Acest document trebuie sa includa si datele de contact ale celor 2 parti, precum si tarifele pe care trebuie sa le suporti. Ulterior, este important sa mergeti la un notar, acolo unde sa inchei o procura prin care oferi OIREP-ului drept de semnatura in locul firmei pe care o gestionezi. Astfel, expertii vor putea depune acte oficiale la ANM si se vor putea ocupa de gestionarea deseurilor.

Iti eficientizezi timpul

Printre beneficiile de care mai ai parte se numara si faptul ca iti poti eficientiza timpul mult mai bine atunci cand stii ca specialisti in domeniul mediului inconjurator se ocupa de chestiunile oficiale pe care trebuie sa le indeplinesti. Astfel, castigi timp pentru a te ocupa de tot ce inseamna administrarea vanzarilor si a personalului din cadrul companiei.

Poti lasa in grija OIREP-ului gestionarea unor cantitati mari de deseuri

Atunci cand alegi sa colaborezi cu OIREP-uri de profil, trebuie sa stii ca preturile scad pe masura ce cantitatea deseurilor este mai mare. Asadar, nu trebuie sa-ti faci griji daca firma pe care o conduci este una foarte mare, pentru ca poti alege sa ceri partenerilor tai sa se ocupe chiar si de cantitati mari de deseuri din plastic, din hartie ori din alte materiale.

Eviti sanctiunile dure

In cazul in care nu respecti legislatia in vigoare privind gestionarea deseurilor si depunerea la timp a rapoartelor de mediu, risti sa fii dur sanctionat de catre autoritati. Colaborarea cu specialisti in acest sens te pune la adapost din punct de vedere legal si ai certitudinea ca indeplinesti toate cerintele juridice.

Ecologic3rAmbalaje.ro iti poate fi un partener de nadejde: specialistii iti ofera servicii de calitate, punand intotdeauna responsabilitatea pe primul plan. Mai mult, expertii se ocupa eficient de tot ce inseamna gestionarea de deseuri ambalaje, dar si de intocmirea rapoartelor de mediu, pe care le depun la ANM in timp util!

 

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500