Catastrofă de proporții în China la Tianjin, unde miercuri seară au avut loc mai multe explozii uriașe la un depozit de materiale explozibile. Deflagrațiile produse în lanț au ucis cel puțin 44 de persoane iar altele 520 au fost rănite.

Situație catastrofală la Tianjin după mai multe explozii care au cutremurat pământul. Cel puțin 44 de morți și 520 de răniți indică cel mai recent bilanț dat publicității de autoritățile chineze.

12 dintre victime sunt pompieri. Alți 36 dintre pompierii care s-au implicat în operațiunile de stingere a focului au fost dați dispăruți. Legătura cu aceștia a fost pierdută după o puternică explozie, iar de atunci nu se știe nimic de soarta lor.

Suflul exploziei a spart geamurile locuințelor situate pe o rază de 2 kilometri și a avariat peste 1.000 de autoturisme. Imaginile de la fața locului arată că, imediat după explozie, a cărei putere este evaluată la 3 tone în echivalent de trotil, în zona incidentului a izbucnit un puternic incendiu.

După acest incendiu, la depozit au avut loc alte câteva explozii în momentul când pompierii se luptau cu flăcările. Puterea celei mai mari explozii a echivalat cu detonarea a 21 de tone de trotil.

Numărul persoanelor rănite care ajung la spital crește în mod constant, au fost desfășurate puncte mobile pentru donat sânge.

Tianjin, situat la 140 de kilometri sud-est de Beijing, este unul dintre cele mai mari orașe din China, cu aproape 15 milioane de locuitori, potrivit cifrelor din 2013. Oraș manufacturier și unul dintre principalele porturi din China, Tianjin este, de asemenea, unul dintre cele patru orașe ale țării care au obținut statutul de provincie, alături de Beijing, Shanghai și Chongqing.

masini distruse china