Integritatea fizică și psihică a propriului copil este grija fiecărui părinte. Pentru o dezvoltare corectă a organismului este necesar să îi asiguri celui mic toată atenția, prin vizite periodice la medicul de familie, stomatolog și oftalmolog care să stabilească starea de sănătate a celui mic, un regim alimentar corespunzător, bazat în mare parte pe produse proaspete, neprocesate și o activitate fizică în fiecare zi pentru întărirea osoasă și musculară.

În continuare îți propunem 4 modalități care vin în ajutorul tău atunci când copilul tău are nevoie să îi asiguri condițiile pentru o creștere armonioasă.

4 moduri prin care să asiguri sănătatea prichindelului tău

  1. Mergi cu el periodic la medicul stomatolog

Învață-l de mic faptul că e necesar să mergeți regulat la dentist pentru a i se verifica starea de sănătate a danturii. Vârsta potrivită la care trebuie să te prezinți cu cel mic la medicul stomatolog este 2 ani. Până atunci tu trebuie să te asiguri că dințișorii lui sunt mereu curați și periați de două ori pe zi, cu o pastă specială pentru copii și o periuță moale. Pregătește-l pentru prima sa vizită în cabinetul stomatologului fără a-l înspăimânta sau a-i crea iluzii false, dar prezentându-i experiența într-o lumină pozitivă.

  1. Asigură-i necesarul zilnic de vitamine

Pentru o dezvoltare armonioasă a organismului copilului este necesar să îi asiguri vitaminele corespunzătoare. Acestea pot fi preluate cu ușurință din alimentație. Însă, de cele mai multe ori, cel mic refuză să mănânce suficient, nu consumă prea multe fructe și legume și alege în schimb produsele procesate sau fast-food. De aceea este recomandat să îi introduci în alimentație vitamine sub formă de suplimente pe care le poți găsi la Bioportal.

  1. Ai grijă de el când se află la joacă

Cei mici sunt foarte energici și neatenți, motiv pentru care nu există copil care să nu fi căzut vreodată. Pentru a vindeca accidentări precum o luxație, o dislocare, o fractură etc., este indicat să mergi cu el la medicul ortoped care îi va recomanda produse speciale care să îi grăbească procesul de recuperare.

  1. Încurajează-l să facă mișcare

Îndeamnă-l să petreacă cât mai mult timp în natură, făcând mișcare. Îl poți înscrie la cursuri pentru un anumit sport care să contribuie la dezvoltarea lui fizică și psihică, spre exemplu echitația sau înotul. O altă variantă, mult mai accesibilă atât pentru tine, cât și pentru el este să îi achiziționezi o bicicletă cu care se poate plimba oricând, fără a necesita supravegherea cuiva după ce învață să meargă pe ea.