Un avocat are succes atunci cand castiga mai bine de 80 la suta din cazuri, atunci cand face rost de cele mai bune intelegeri, care este cautat in permanenta si care sta zile si nopti treaz pentru a-si face treaba, care pune suflet si pas iune in ceea ce face. Un cabinet de avocatura trebuie sa aiba o echipa formata din executori judecatoresti, experti contabili, experti tehnici si consultanti.

Avocatul potrivit si calitatile sale

Exista o multime de cabinete de avocatura, insa nu toate sunt de incredere, de aceea inainte de a selecta un avocat se recomanda cercetarea experientei respectivului. Un exemplu pozitiv este cabinetul Avocat Ivan.  Are o experienta de peste 13 ani in acest domeniu si o echipa de specialisti in spate. Majoritatea persoanelor care au apelat la ajutorul cabinetului avocativan.ro au continuat sa revina pentru mai mult sprijin. Scopul echipei este de a satisface clientul prin castigarea proceselor si gasirea celei mai bune  solutii pentru fiecare caz in parte.

Sa fie inregistrat – UNBR – denumirea de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania are functia de a inregistra si accepta in barou toti studentii care au facut studiile de drept si au trecut toate testele pentru a deveni noi avocati. Respectivii trebuie sa aiba dreptul de libera practica. Se poate chiar si verifica tipul de statut pe care il are. Poate sa fie stagiar, incompatibil, cu sau fara drept de practica sau chiar radiat.

Sa aiba experienta in domeniu – acest lucru nu trebuie neglijat, nu conteaza pretul unui serviciu oferit de un avocat, ci experienta pe care acesta o are in domeniu. Cu cat are mai multe feedback-uri pozitive, cu atat mai cautat este. Pentru selectarea unui avocat  bun, anii din spatele lui, trebuie sa fie un exemplu pozitiv, sa aiba o viata decenta fara incidente care ar putea sa ii puna imaginea in pericol. Zvonurile umbla foarte repede si chiar si o barfa ii poate afecta profesia.

Sa respecte legea – dupa cum a fost precizat si mai sus, un avocat de succes trebuie sa aiba o viata exemplara, sa fie recunoscut in societate pentru cazurile castigate si pentru efortul lui de a ajuta persoanele in nevoie. Daca un avocat incalca legea risca sa fie dat afara din barou sau chiar sa faca inchisoare pentru faptele lui.

Sa fie pe specializarea care sa se potriveasca pe domeniul respectivului – exista mai multe domenii pe care un student care a terminat dreptul se poate axa. Poate sa se ocupe de stari civile, adica avocati pentru divort, au rolul de a face intelegeri intre fostii casatoriti – fie impartirea bunurilor materiale, a banilor din mostenire sau chiar castigarea custodiei copilului sau copiilor. Exista multe domenii de profesare printre care si cazuri familiale, sociale sau chiar juridice.

Orice persoana care este considerata vinovata de ceva trebuie sa stie cum sa se apere de aceea trebuie sa isi angajeze un avocat care sa o poata proteja impotriva tuturor acuzatiilor aduse asupra lui. Pentru mai multe informatii despre cabinetul de avocatura Ivan se poate accesa avocativan.ro, la care pot apela atat persoanele fizice, cat si cele juridice.