4 avantaje care fac din Power BI un instrument important de analiză a afacerii

În condițiile în care departamentele IT din cadrul marilor companii se confruntă cu un volum tot mai mare de date și le este din ce în ce mai greu să țină pasul cu complexitatea și numărul în creștere al cerințelor de analiză, a apărut conceptul de Business Intelligence (BI). Sistemele BI reprezintă un set de aplicații software și tehnologii destinate colectării, gestionării și analizării informațiilor provenite din diferite sisteme de gestiune a afacerii sau din alte baze de date.

Mai exact, Business Intelligence a devenit componenta cheie a unei companii care își dorește să devină competitivă și eficientă. Pe măsură ce afacerile cresc, devine foarte dificil să gestionezi datele generate în mod regulat. La rândul său, acest lucru creează un blocaj pentru firmele bazate pe date care doresc să le valorifice pentru a lua cele mai bune decizii de afaceri. De asemenea, rapoartele  dintre firme creează o situație în care factorii de decizie cheie sunt obligați să ia hotărâri bazate pe date cât mai exacte.

Acesta este motivul pentru care sistemele de Business Intelligence sunt adoptate. Punerea în funcțiune a unui sistem analitic pentru a analiza eficient datele ajută o comapnie să descopere informații utile, să tragă concluzii și să ia decizii mai bune.

Microsoft, cu experiența sa dovedită în domeniul tehnologiei, a ajuns în prim plan cu introducerea instrumentului său de analiză, Power BI. Acest instrument de creare a rapoartelor permite companiilor să vizualizeze și să analizeze cu ușurință datele din firmă pentru a-și transforma operațiunile.

O soluție mai inteligentă

Power BI este un instrument bazat pe cloud care nu necesită cheltuieli de capital sau suport pentru infrastructură indiferent de dimensiunea unei companii. Iterația modernă a acestui program îl face ușor de folosit, spre deosebire de alte software-uri mai vechi, iar asta înseamnă că utilizatorii săi nu au nevoie de nicio formare specializată pentru a genera informații de business intelligence. Tipică pentru toate serviciile Microsoft în cloud, implementarea Power BI încorporată este rapidă și fără probleme.

Iată câteva competențe apreciate ale instrumentului Microsoft Power BI:

Se integrează perfect cu aplicațiile existente

Power BI se integrează ușor cu mediul dvs. de afaceri existent, permițându-vă să adoptați capabilități de analiză și raportare. Consultanții vă pot ajuta, de asemenea, să utilizați acest instrument intuitiv pentru a încorpora cu ușurință imagini interactive în aplicațiile dvs.

Dashboarduri personalizate

Caracteristica cea mai specială a Power BI o reprezintă dashboardul (tabloul de bord) care prezintă o afișare detaliată a informațiilor. Tabloul de bord poate fi personalizat pentru a satisface nevoile exacte ale oricărei companii care utilizează programul. Puteți încorpora cu ușurință tablourile de bord și rapoartele BI în aplicații pentru a oferi o experiență unitară utilizatorului.

Publicați rapoarte în siguranță

Acest software vă ajută să configurați reîmprospătarea automată a datelor și să publicați rapoarte, permițând tuturor utilizatorilor să beneficieze de cele mai recente informații.

Fără constrângeri de memorie și viteză

Trecerea unui sistem de Business Intelligence existent la un mediu cloud puternic cu Power BI încorporat elimină constrângerile de memorie și viteză, asigurându-se că datele pot fi recuperate și analizate rapid.