Cu totii am fosti tristi cel putin odata in viata noastra pentru ca acest lucru este totusi o parte din realitatea in care traim. Faptul ca am fost respinsi de o persoana draga, ca nu avem job-ul dupa care tanjim de ani de zile, ca anumite lucruri nu ne ies asa cum am sperat sunt doar cateva dintre cele mai comune situatii in urma carora ne putem alege cu stari de tristete.

Am indrazni chiar sa spunem ca acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care, in viata nu mereu lucrurile se vor indrepta in directia scontata. Aceasta tristete insa devina problematica in momentul in care se manifesta pe o perioada mai lunga de timp si alaturi de care mai apar si alte simptome precum: lipsa somnului, a sensului vietii, a poftei de mancare sau a interactiunii sociale de orice fel etc. Toate aceste lucruri alaturi de multe altele, definesc in mod preliminar depresia.

Probabil ca celor mai multi dintre noi, depresia nu ne este un termen deloc strain avand in vedere ca statisticile sunt de-a dreptul alarmante in ceea ce priveste aceasta afectiune. Desi intr-o prima instanta aceasta nu pare a fi o problema de sanatate grava, nu trebuie sa uitam de faptul ca depresia afecteaza aproape in totalitatea modul in care se desfasoara viata celor care se lupta cu ea. In acest sens, am pregatit o lista scurta cu 3 trucuri care te pot ajuta sa depasesti mult mai usor starile depresive. Iata asadar despre ce anume este vorba!

Distrage-ti atentia de la gandurile tale.

Chiar daca acest lucru este departe de a fi unul usor, in special atunci cand te confrunti cu stari despresive, este totusi esential sa investi cum sa iti distragi atentia de la gandurile care te afunda si mai mult in aceasta stare. Iesi in natura, imbraca rochia exceptionala de seara sau outfit-ul preferat si participa cu incredere la evenimente care iti pot aduce un plus de distractie, pastreaza o legatura stransa cu mebrii familiei si cu prietenii apropiati. Toate aceste lucruri te pot ajuta sa uiti de acele ganduri care iti consuma energia si te fac sa te simti trista.

Apeleaza la specialist chiar daca consideri ca ai situatia sub control.

Depresia desi poate fi tinuta sub control, este totusi o afectiune foarte „vicleana”, care poate prelua controlul asupra noastra in mod spontan, fara a fi constienti de acest lucru. Din acest motiv, este recomandat sa apelezi cu incredere la o clinica de psihiatrie, acolo unde cu certitudine vei putea gasi cele mai bune raspunsuri la toate intrebarile tale. Apelarea la serviciile unui psihiatru sau psiholog nu te transforma in „nebun” ci reprezinta cea mai buna solutie pe care o ai in tratarea depresiei.

Nu renunta niciodata la lupta.

Depresia este o afectiune care pur si simplu te poate face sa iti doresti sa te izolezi complet de lume si sa dispari. Desi este perfect in regula sa iti doresti uneori sa petreci putin timp cu tine, pentru a-ti putea face ordine in ganduri, trebuie totusi sa iti stabilesti o limita pentru acest lucru. Retine faptul ca dincolo de depresie si de starile pe care aceasta ti le provoaca te asteapta o lume si o viata minunta pentru care merita sa te zbati din rasputeri. Nu renunta niciodata!