In complexul proces de amenajare al locuintei adesea suntem pusi in situatia de a lua decizii care mai de care mai importante si care pot desigur imbraca forma unei reale provocari avand in vedere multitudinea de optiuni pe care o avem la dispozitie in materie de amenajari interioare.

Fiecare incapere a locuintei este importanta, astfel ca nu trebuie niciodata sa ajungem in situatia de a o neglija pe una dintre acestea pentru a o amenaja pe alta, pentru ca ni se pare mai importanta. Cu toate acestea insa, exista incaperi a caror functionalitate este mai importanta pentru noi, incaperi precum baia, bucataria sau dormitorul. Ne vom opri insa asupra baii, incapere care a incetat de multa vreme sa mai fie doar una functionala, ci este si un spatiu in care de foarte multe ori ne putem regasi relaxarea.

Amenajarea unei bai desi poate parea un lucru destul de simplu intr-o prima instanta, acestea sunt in general incaperile care pun cele mai mari probleme atunci cand vine vorba despre amenajare. Utilizarea cat mai inteligenta a spatiului disponibil, alegerea unei cromatici deosebite, a mobilierului si decoratiunilor reprezinta doar cateva detalii esentiale care ne pot da de furca atunci cand ajungem la capitolul amenajare baie. Iata insa 3 sfaturi utile care te pot ajuta sa treci mult mai usor prin acest proces!

Alcatuieste-ti un plan chiar si sumar despre modul in care iti doresti sa arate baia.

Pentru a-ti usura deciziile pe care le ai de luat in ceea ce priveste amenajarea baii, este recomandat ca mai inainte de a face orice fel de achizitie, sa alcatuiesti un plan, chiart si in linii mari despre modul in care iti doresti sa arate baia. Aminteste-ti mereu faptul ca daca organizarea baii nu vizeaza stilul tau de viata, orice alegere ai face in materie de cromatica si functionalitate, niciuna dintre acestea nu vor putea raspunde nevoilor tale. Avand un plan pus la punct, vei stii exct directia din care sa incepi cautarile si achizitiile.

Opteaza pentru un mobilier de baie adaptat nevoilor tale.

Chiar daca un mobilier de baie este un produs menit sa aduca si un plus de estetica in baie, nu trebuie sa uiti de faptul ca acesta trebuie sa corespunda cat mai bine nevoilor tale. Vei depozita in interiorul acestuia o multime de lucruri de care ai nevoie in baie, motiv pentru care o compartimentare inteligenta este un aspect mai important decat alegerea unui mobilier masiv, care poate compromite o multime de spatiu. Din fericire insa, producatorii ne intampina cu colectii care mai de care mai impresionante de mobilier, astfel ca gasirea unui dulap de baie special nu ar trebui sa reprezinte o provocare prea mare.

Asigura-te ca utilizezi spatiul disponibil intr-un mod cat mai inteligent.

Un alt aspect important de avut in vedere este spatiul. Nu toti dispunem de bai cu un spatiu generos, ceea ce restrange destul de mult optiunile pe care le avem. Daca baia este mai ingusta, este recomandat sa uiti complet de decoratiunile pentru baie, de utilizarea unui numar mare de culori sau de alegerea unui mobilier foarte mare. Acest lucru insa nu inseamna ca o baie mica nu poate fii amenajata in ton cu cele mai noi tendinte, ci doar este necesar sa fim mult mai atenti la modul in care utilizam intregul spatiu si alegerile pe care le facem in ceea ce priveste achizitiile.