Dusul, baia este momentul nostru de relaxare, este o eliberare placuta dupa o zi incarcata, este un tratament spa chiar in confortul cominului nostru si este momentul in care ne regasim starea de bine. Fiecare dintre noi avem un ritual zilnic de ingrijire pe care il respectam cu sfintenie, insa nimic nu se compar cu un dus fierbinte care sa ne relaxeze dupa o zi plina si obositoare de munca. 

Stresul, agitatia, grijile, nervii sunt cateva dintre starile cu care ne confruntam de-a lungul unei zile de munca, iar o baie relaxanta este una dintre metodele prin care putem lasa deoparte toate aceste trairi si ne putem concentra pe starea noastra.

Cu siguranta fiecare dintre noi avem produsele noastre cosmetice preferate, o aroma care ne incanta sinturile si un brand cu care ne-am obisnuit si pe care il consideram potrivit pentru nevoile pielii noastre, dar sunt si situatii in care achizitionam produse cosmetice pe care mai apoi ajungem sa nu le utilizam niciodata, sa expire si sa le aruncam…bani cheltuiti degeaba. In acest sens, pentru dusul sau baia relaxanta, singurele produse cosmetice pentru ingrijirea corpului de care avem nevoie le vom descrie in paragrafele urmatoare:

            Gelul de dus

            Acest produs cosmetic pentru ingrijirea corpului se regeseste pe piata intr-o varietate de arome, pentru diferite necesitati ale pielii, de la brand-uri diverse si la preturi diferite. In primul rand, atunci cand achizitionam gel de dus trebuie sa ne gandim putin care sunt necesitatile pielii nostre (in cazul in care pielea noastra este sensibila, un gel de dus pentru piele de acest tip este cel mai indicat) si cu ce fel de aroma vrem sa ne rasfatam la fiecare baie. Mai mult decat atat, chiar daca avem un gel de dus preferat, vara, spre exemplu, apar editii limitate cu arome interesate la aceste produse si ne putem rasfata cu o aroma exotica, cu una fresh etc.

Spuma de baie

            Chiar daca pentru ingrijirea zilnica  preferam dusurile rapide, din cand in cand o baie fierbinte, cu cateva lumarari, cu muzica relaxanta in surdina si cu un pahar de vin este tot ceea ce avem nevoie dupa o zi obositoare. Dar nicio baie relaxanta nu este completa fara spuma de baie care parca ne imbratiseaza si ne da automat o stare mai buna. La fel ca si in cazul gelului de dus, putem alege aroma noastra preferata.

Lotiunea de corp

            Indiferent de sezon, acest produs cosmetic este indispensabil in ingrijirea zilnica a pielii corpului. Pielea noastra este cel mai expus organ al corpului si datorita factorilor externi care o bombardeaza zilnic, aceasta s-ar putea sa intampine anumite probleme precum deshidratare, descuamare, senzatie de strangere etc., efecte care ii vor dauna. In acest sens, atunci cand achizitionam lotiune de corp trebuie sa o facem numai si numai in concordanta cu tipologia pielii noastre si pentru nevoile ei. Putem opta si pentru o crema cu parfum, insa cele mai recomandate cum cele cu un miros si un pH neutru.