Dincolo de importanta sa incontestabila in ceea ce priveste dezvoltarea economica a unui stat, domeniul transporturilor este unul din care competitia nu lipseste absolut deloc, aspect ce ii poate pune pe numerosi administratori de comanii de transport in mare dificultate. Intr-un fel sau altul, la un moment dat cu totii ne vedem nevoiti sa apelam la companii de transport pentru a trimite colete sau alte lucruri dincolo de granite.

Administrarea unei companii de transport este departe de a fi un lucru simplu, chiar daca de cele mai multe ori alegem sa privim doar aspectul veniturilor si nu si pe cel al eforturilor care trebuie depuse pentru a ajunge in top. Domeniul transporturilor, la fel precum toate celelalte domenii sunt astazi mai dinamice si mai schimbatoare ca oricand, motiv pentru care flexibilitatea si adaptabilitatea sunt calitati mai importante ca oricand.

Indiferent daca te afli la inceput de drum sau administrezi deja de ceva timp o companie de transport, insa lucrurile nu merg in directia scontata, cu siguranta cateva sfaturi in plus nu este un lucru care dauneaza in vreun fel. In acest sens, am alcatuit o lista scurta cu 3 lucruri simple pe care le poate face orice administrator de companie de transport atunci cand isi doreste sa fie si mai mult pe placul clientilor sau al potentialilor clienti. Iata asadar despre ce anume este vorba!

Mare atentie la modul in care iti prezinti flota de camioane potentialilor clienti.

Un lucru deosebit de important, care poate il poate convinge cu usurinta pe un potential client sa aleaga serviciile tale este prin modul in care alegi sa iti intreti flota de camioane. Avand o flota de camioane ingrijita si perfect functionala, practic demonstrezi, chiar daca intr-un mod ceva mai indirect, faptul ca iti pasa atat de prorpia afacere, cat si de clientul care apeleaza la serviciile tale (pentru ca da, defectiunile constante ale camioanelor pot aduce intarzieri importante, lucru care denota neseriozitate din partea ta). Dat fiind faptul ca in preezent este mai simplu ca niciodata sa gasesti piese pentru orice tip de camion, cele mai bune elemente pentru caroserie, accesorii pentru remorci si semi-remorci etc, am indrazni sa spunem ca este imperios necesar fii atent la starea flotei tale de camioane.

Acorda atentie micilor detalii.

Spre exemplu, pentru un plus de protectie pe durata transportului, poti investi cu incredere in clasica folie cu bule, cu ajutorul careia sa impachetezi coletele sau produsele clientilor pentru a le conferi un plus de siguranta pe intreaga durata a transportului. Desi poate parea un lucru lipsit de orice fel importanta, trebuie totusi sa ai in vedere ca micile detalii sunt cele care pot face o diferenta uriasa pentru clienti si potentiali clienti.

Dezvolta-ti cat mai bine abilitatea de a negocia si de a te adapta mereu la nevoile clientilor.

Nu in ultimul rand insa, nu trebuie sa uiti de faptul ca succesul intr-o afacere precum sunt cele din domeniul transporturilor depinde si de aspecte care tin de abilitatea de a negocia preturile, de a fi cat mai flexibil cu proprii clienti sau potentiali clienti, dar si pe cea de a te adapta mereu la o piata aflata intr-o continua schimbare.