Finalul de weekend vine automat cu întrebarea: unde ne relaxăm în apropierea orașului? Zilele calde din toiul primăverii sunt perfecte pentru a fi petrecute împreună cu cei dragi. Din acest motiv venim cu 3 propuneri de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut, alături de familie.

3 idei de petrecere a weekend-ului cu familia

  • Drumeții

Ce-ai zice să îi iei pe cei mici și partenerul de cuplu și să mergeți împreună la munte cu cortul? Profită de vremea caldă și frumoasă, pregătește-ți rucsacul de munte, cortul de camping și sacii de dormit și bucură-te de frumusețile pe care natura ți le oferă. Nu uita aparatul de fotografiat pentru a surprinde cele mai frumoase priveliști.

  • Pescuit

Un weekend plăcut petrecut în apropierea unui lac sau a unei bălți este o ocazie numai bună de a îi învăța pe cei mici tainele pescuitului. Ia cu tine undițele, plasa de pescuit și pregătește-te să le arați copiilor tăi ce înseamnă răbdarea și satisfacția când reușesc să prindă primul lor peștișor. Imortalizează acest moment cu ajutorul camerei video. Vă veți aminti cu drag de aceste clipe când veți revedea filmările.

  • Ieșire în parc

Dacă nu dorești să mergeți prea departe, trebuie să știi că vă puteți petrece weekend-ul într-un mod liniștit și în oraș. O ieșire în parc vă va ajuta pe tine și pe partenerul de cuplu să vă destindeți, iar pe copii să se bucure de activitățile în aer liber. Poți alege să încalți adidașii și să te relaxezi la un meci de tenis de câmp, în timp ce prichindeii tăi se dau cu penny board-ul, skateboard-ul sau cu trotineta pentru copii.

Alte activități de weekend care implică toată familia

  • Gătitul în familie trebuie să fie o activitate relaxantă. De aceea, îți recomandăm să alegi mâncarea preferată a tuturor membrilor și, conform rețetei să vă implicați în prepararea acesteia. Cei mici vor fi foarte fericiți să ajute alături de adulți la realizarea unui scop comun.
  • Echitație. Împreună cu familia te poți înscrie la cursuri de echitație. Această practică îți va dezvolta skill-uri pe care nu credeai că le ai și te va ajuta să devii mai încrezător în propriile forțe. Interacțiunea dintre copii și cai le va întări caracterul și le va dezvolta musculatura.
  • Sporturi precum tenis, înot sau handbal sunt activități care vă vor relaxa și cine știe, poate ce mici vor descoperi o pasiune pentru acestea și vor dori sa se perfecționeze.
  • Cinema. Alege să te bucuri alături de cei dragi de o experiență 4D la cinema și mergeți împreună la un film adecvat vârstei celor mici sau creează propriul cinema acasă, cu filme pentru copii și popcorn.

sursa foto: http://www.modernmama.com