3 greseli frecvente pe care le fac cei care vor sa treaca pe servere dedicate

Afacerile online evolueaza in permanenta, iar anumite stadii necesita o schimbare a planului de gazduire web. Daca site-ul tau a intampinat cresteri mari in ceea ce priveste volumul de trafic si esti in cautarea unei solutii mai bune decat cea actuala, a venit timpul sa treci pe servere dedicate. Totusi, inainte de a face o investitie in acest sens, este necesar sa te asiguri ca eviti unele dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac antreprenorii online. Afla care sunt acestea!

  1. Alegerea celui mai ieftin pachet

Daca prevezi un numar mare de vizitatori sau ai in plan sa creezi o aplicatie separata pentru website, trebuie sa analizezi cu atentie solutiile dedicate disponibile pe piata. In timpul acestui proces, gandeste-te la memorie si performanta. Computerele cu tehnologie HDD sunt ideale pentru cei care cauta mult spatiu liber. Cu toate acestea, la capitoul viteza, SSD-urile castiga intotdeauna. Memoria RAM si latimea de banda trebuie alese in functie de obiectivele de business, deoarece aceste aspecte afecteaza performantele. Cu cat exista mai multe resurse, cu atat te poti astepta la timpi de raspuns mai buni. Pe de alta parte, nu este nevoie sa cumperi neaparat un plan de servere dedicate cu GPU si nici unul big data.

  1. Ignorarea masurilor de securitate

Atacurile cibernetice au loc din ce in ce mai frecvent pe internet, motivul fiind faptul ca apar intotdeauna metode noi prin care se profita de bresele de securitate. De aceea, cel mai bine ar fi sa cauti o companie care ofera un firewall activ preinstalat in toate pachetele. Acesta blocheaza accesul neautorizat si iti permite sa lucrezi la website intr-un mod mai eficient. Spre exemplu, poti seta IP-urile care sa aiba acces si sa previi atacurile DDoS.

Tine cont de faptul ca majoritatea informatiilor furnizate de catre utilizatori sunt confidentiale si includ date personale, adrese de email sau parole. Acestea pot fi criptate mai eficient prin intermediul unui certificat SSL premium, care sa fie achizitionat separat. Asigura-te ca dispui de suport tehnic si backup automat, fiindca asa vei reusi sa previi evenimentele neprevazute.

Ignorarea beneficiilor ce tin de securitate este o greseala mare si iti va afecta afacerea negativ pe termen lung.

  1. Achizitia unui plan international

Daca te adresezi publicului din Romania, este recomandat sa alegi un server din aceeasi zona. Cu cat computerul se afla mai aproape de vizitatori, cu atat nivelul de performanta va fi unul mai bun. Desi ai putea crede ca achizitia unui pachet de servere dedicate din strainatate este o idee buna, pe termen lung vor exista incetiniri in ceea ce priveste incarcarea paginilor. De asemenea, procentul de uptime poate fi unul scazut. Cand exista multi oameni care intra pe un website, fiecare minut de lipsa de activitate poate reprezenta o vanzare pierduta.

Imagineaza-ti cat de neplacut ar fi sa pice site-ul in zilele importante din an, cum ar fi de Black Friday. Intr-un astfel de moment, este obligatoriu sa poti ramane activ si sa nu apara intreruperi ale serviciului. In caz contrar, vizitatorii nu vor dori sa astepte pana cand remediezi problema.

Alegerea unui pachet de servere dedicate nu este atat de simpla precum pare, insa aceasta decizie te ajuta sa treci mai usor prin etapa de scalare. La THC.ro, aceste servicii incep de la 53,95 euro/luna!