23 de români au fost ucişi de noul coronavirus

Coronavirusul ucide tot  mai mulţi români. În urmă cu puţin timp, a fost înregistrat decesul cu numărul 14 pe teritoriul României în timp ce în afara graniţelor ţării, virusul a mai răpus alţi nouă români. Paul Goma, scriitor român, refugiat politic la Paris, anticomunist, a încetat din viaţă din cauza infecţiei cu Covid 19. Anunţul a fost făcut de biografa acestuia, Mariana Sipoş.

Un bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava care a fost confirmat pozitiv la COVID 19 in data de 23 martie 2020 și care a decedat în această după amiază este decedatul cu numărul 14 din România, transmite Ministerul Sănătăţii. Bărbatul suferea de obezitate.

În afara graniţelor ţării, 9 români au murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, 7 în Italia şi doi în Franţa.

Până astăzi, 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). 

Până astăzi, 25 martie, 13 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate  14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.