Tragedie de proporții în Indonezia. Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut în mod cumplit viaţa. Au ars de vii pe un vas ce îi transporta către insulele indoneziene.

Potrivit autorităților indoneziene, Zahro Express a luat foc la scurt timp după ce a plecat din portul Muara Angke. Cauza incendiului ar fi un scurt circuit produs la un generator.

Din cauza incendiului de la bordul ambarcațiunii, cel puțin 23 de persoane au ars de vii, iar altele câteva sute au fost grav rănite. Alte persoane aflate în vapor, au sărit în apă pentru a-și salva viața.

Ambarcațiunea transporta aproape 250 de persoane spre insule, la nord de capitala indoneziană Jakarta, relatează Reuters şi DPA.

„Toţi pasagerii s-au panicat şi au fugit pe punte pentru a se arunca în apă. Într-o secundă incendiul s-a extins venind din locul unde era stocat combustibilul”, a declarat un supravieţuitor Ardi, care se afla pe punte cu fiul lui.

Ambarcaţiunea a fost remorcată şi adusă în port. Potrivit şefului agenţiei de căutare şi salvare, Hendra Sudirman, la bordul vasului se aflau 248 de persoane şi peste 200 au fost salvate.